A kormány gondoskodni fog a világításról az M1-es és M7-es bevezető szakaszán

2015. január 07. 12:36

Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány gondoskodni fog arról, hogy legyen közvilágítás az M1-es és az M7-es közös bevezető szakaszán. Hozzátette ugyanakkor: jogászokkal fogják vizsgálni, hogy van-e joga egyoldalúan felmondania Budaörsnek az autópálya-világítási szerződést.

2015. január 07. 12:36

A kormányszóvivő közlése szerint gondoskodnak arról, hogy legyen közvilágítás az M1-M7-es autópályák közös bevezető szakaszán. Kovács Zoltán egy más témában tartott szerdai kormányszóvivői tájékoztatón kérdésekre válaszolva beszélt arról, hogy jogászoknak kell megvizsgálni a budaörsi polgármester tervezett intézkedését, amely szerint Budaörs önkormányzata nem fizeti tovább az M1-M7-es autópályák közös bevezető szakaszának közvilágítását.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere kedden közölte azt, hogy az érintett szakaszra bevezetett útdíj egyoldalúan megváltoztatta a közlekedési feltételeket, ezért a város február 28-i hatállyal felmondja a 2002-ben kötött autópálya-világítási szerződést. 

Kovács Zoltán szerdán azt mondta, egy-egy ilyen szerződéses kérdés rendezése túlmutat azon, hogy a polgármester csak úgy egyoldalúan felmondjon ilyen típusú megegyezéseket. A jogászok dolga eldönteni, hogy ehhez van-e joga, és hogy milyen keretek között lehet ezt orvosolni – tette hozzá a szóvivő. Közölte: „gondoskodni fogunk arról, hogy ne boruljon sötétségbe ez az útszakasz”.

A kormányszóvivő a január elsejétől díjköteles útszakaszok rendszerével összefüggésben beszélt arról is, hogy eddig körülbelül kétszázezren vettek már megyei e-matricát, és hogy a rendszert folyamatosan figyelik. Január 31-ig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium összegyűjti a tapasztalatokat, és ezt követően, ha szükséges, módosítanak az intézkedésen – ismertette.

Kovács Zoltán annak kapcsán, hogy az M86-os gyorsforgalmi út fizetőssé tételének visszavonása érdekében Vas megyében a tervek szerint csütörtökön civil kezdeményezésre blokád alá vonják az útszakaszt, azt mondta: a kormányzat korábban sem és a jövőben foglalkozik ultimátumokkal. Ezekkel a kérdésekkel párbeszéd révén tudnak foglalkozni – jegyezte meg.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. január 07. 22:04
Mert ez egy ilyen gondoskodó állam. Kifosztja az országot előbb, azután gondoskodik a GDP 60+%-áról.
dobzselaci
2015. január 07. 21:25
párbeszéd, mi? hihihihi, gecci-kormány párbeszél.
Rike
2015. január 07. 17:15
Teljes csőd, A cidesz beomlott. Kicsit sem sajnálom. Mocsok, korrupt, hazaáruló banda volt. Nyugodjanak!
Rike
2015. január 07. 17:08
Gyerekek! Jön Putyin. Rendet csinál. Megmutatja a dokumentet,(tudjátok ezek a kartonok, vagy mi a f@asz) Orbán beszarik és lesz ami lesz.És megyünk vissza. Oda ahova vágyakoztok, Putyin seggébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!