Jobbik: Ne adóztassák meg a napelemeket!

2015. január 12. 10:24

A Jobbik szerint a kormány felelőtlen gazdaságpolitikai stratégiáját akarja kompenzálni a napelemekre kivetett termékdíj bevezetését. A „napsugáradó” a hazai vásárlók külföldi napelemek iránti igényét idézné elő – tette hozzá Kepli Lajos.

2015. január 12. 10:24

A Jobbik a napelemekre kivetett környezetvédelmi termékdíj azonnali visszavonását követeli; az ellenzéki párt az adóterhet újabb szögnek tartja a magyar gazdaság és a magyar energiafüggetlenség koporsójába.

 
Kepli Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a napenergia-felhasználás megadóztatása beleillik a kormány képtelen és a magyar emberek életét ellehetetlenítő ötleteinek sorába, melyekkel az utóbbi időben a felesleges luxusberuházások és a felelőtlen gazdaságpolitika által a költségvetésben létrehozott űrt kívánják betömni.
 
Közölte, a „napsugáradó” akár több ezer forinttal is megnövelheti egy napelemcella árát. Kepli Lajos szerint a kormány a magyar vállalkozások kárára a környező országok vállalkozóit segíti, hisz ezentúl még a kevés vállalkozó szellemű vásárló is szlovák vagy osztrák cégekkel fog napelemes rendszereket telepíttetni, akik ezt alacsonyabb áfával és termékdíj nélkül tudják értékesíteni hazánkban.
 
Hangsúlyozta, a Jobbik szerint a napelemet ki kellene venni a termékdíjas termékek köréből, és áfatartalmát a lehető legkisebb, 5 százalékos mértékűre kellene csökkenteni. 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunzoo
2015. január 12. 21:14
Azért, mert hasznuk is van belőle. A benne található papírért, üvegért, műanyagért pénzt kapnak. Te ezért nem kaphatsz (már) pénzt a MÉH telepeken a papírért. Mert ez már nem a lakosság biznisze. Előtte még kevesebb papírhulladék keletkezett mert a diákok bevihették, pénzt kaptak érte. Most sokan elfűtik inkább a kazánban. Te és én is ingyen összehordjuk az átvevő cégnek. Ezért még én és Te is fizetsz termékdíjat. Nálunk tavalyig a szemetes cég telephelyén ingyen átvették az elektronikai hulladékot. Most pénzt kérnek érte. Egy másik településen egy cég PÉNZT AD NEKED ugyanazért a hulladékért!!!! Nálunk meg kérnek érte!!!! Hogy is van ez?
realista
2015. január 12. 17:39
Vezetőink már megint szembe mennek a forgalommal, mint az autós, aki a rádióban hallja, hogy egy őrült szembe megy az autópályán, mire emberünk: méghogy egy, mindegyik. Normális országokban az állam, nem +adóztat, hanem komoly támogatást ad a napelemekre, pl. az osztrákoknál, vagy a németeknél meg lehet nézni, hogy igen sok háztetőt, vagy gazdasági épületet borítanak napelemek. Nyilván környezetkárosító céllal.
trendo
2015. január 12. 15:14
Minden választáskor olyanokat ültetünk bársonyszékbe, akik aztán sorozatosan fossák a környezetükre (ránk) veszélyes törvényeiket.Ne tűrjük tovább! Tűzzünk ki termékdíjat a fejükre, amit a pártjuk köteles azonnal befizetni a költségvetésbe! Méltányosságból levonhatnák az összegből az euthanázia és a szociális temetés költségeit!
kukagyerek
2015. január 12. 13:01
"..környezetvédelmi termékdíj.." ............... Majd ez is köddé válik, mint a parlagfűre elkülönített zseton. Szemét fidesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!