Több mint 4 milliárdot csoportosít át a kormány

2014. december 05. 18:38

Az idei és a tavalyi költségvetés maradékából csoportosított át több mint négy milliárd forintot. A legnagyobb pénzt, több mint 2,6 milliárd forintot a Liget projekt kapta a kormánytól.

2014. december 05. 18:38

Az idei költségvetésből, valamint a tavalyi költségvetés maradványából csoportosított át a kormány tíz- és százmillió forintos tételeket a pénteki Magyar Közlönyben megjelent határozataival, milliárdos összeg csak a Liget projektnek jut.

A rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból 4 milliárd 157,4 millió forint előirányzat-átcsoportosításról döntött a kormány. A Miniszterelnökség fejezet új címmel – Nemzeti Kommunikációs Hivatal – egészült ki és kapott a tartalékból 85 millió forintot. Nagyobb tétel még az Igazságügyi Minisztérium személyi juttatásaira szánt 178,3 millió, a közgyűjtemények beruházásaira átcsoportosított 350 millió forint. A legnagyobb átcsoportosított összeg – 2 milliárd 641,5 millió forint – a Liget projekthez érkezett.

Szintén az idei költségvetést érinti egy másik határozat: a kormány elveszi a fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek támogatására előirányzott 3,8 millió forintot és tovább adja a Miniszterelnökség keretébe tartozó Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalnak.

A 2013. évi költségvetési maradványok átcsoportosításáról határozva a kormány 140 millió forintot juttatott az Igazságügyi Hivatalnak, 253 milliót a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozó  Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak, további 422 millió forintot pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezetben szereplő gazdaságfejlesztést szolgáló célelőirányzatnak.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2014. december 06. 10:02
na, ez majdnem elég arra a stadionra, amit a dajcs tompi családjának építenek. az 4,8 milliárd lesz.
Tintamin
2014. december 06. 00:50
Ez az a projekt, amiben szétkúrják a Városligetet, hogy oda költöztethessék a várból a múzeumot, ahová Viktor szeretne költözni? Brávó.
kjkj945
2014. december 05. 19:34
Csak 4 milliárdot?
Türelem
2014. december 05. 19:24
De ugye azt is tudjuk, hogy a kormány jövőre kemény vágást hajt végre az önkormányzatok költségvetési támogatásában, a segélyek területén is. A kormány kvázi magára hagyja az önkormányzatokat, viszont a feladatok maradnak. Viszont törvényileg biztosítják számukra újabb adók kivetését, s ráadásul azok körét még csak nem is nevesítik. Így akár lehet füst adó, híd pénz, kémény adó. Minden a polgármesterek találékonyságán múlik majd. Miközben a kommunikáció változatlan, jobban teljesítünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!