Szakértő: Továbbra is kiszámíthatatlan az adórendszer

2014. december 02. 12:09

A Mazars könyvvizsgáló és tanácsadó cég véleménye szerint kiszámíthatatlan az adórendszer, és a 2015-ös csomag sem csökkenti a hazai vállalatok terheit. A kiszámíthatatlanságra példaként az élelmiszerlánc-felügyeleti díj kulcsának jelentős megemelését említette.

2014. december 02. 12:09

A Mazars könyvvizsgáló és tanácsadó szerint a 2015-ös adócsomag nem csökkenti számottevően a hazai vállalatok terheit, és a törvényben továbbra is váratlanul jelennek meg jelentős adóteher-növekedést eredményező módosítások.

A 2015-től életbe lépő adóváltozások – néhány látványos kedvezmény ellenére – a céges adó- és adminisztrációs terhek növekedése felé mutatnak – összegezte Szmicsek Sándor, a cég adópartnere kedden sajtótájékoztatón Budapesten. Az adóemelések látványosabbak, mint a könnyítések, még akkor is, ha egyes területeken látható a jogalkotói szándék a terhek csökkentésére - tette hozzá.

A szakértő szerint ennél sokkal sajnálatosabb, hogy jelentős adóteher-növekedést eredményező módosítások – így például az élelmiszerlánc felügyeleti díj kulcsának jelentős megemelése – minden különösebb előzmény és indoklás nélkül kerültek bele a csomagba. „Ez nem csak az adórendszer tervezhetőséget kérdőjelezi meg, de az ország befektetői megítélését is ronthatja” – mondta.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2014. december 02. 14:19
ebben a nyomorult helyzetben..a világrekorder 27%-os ÁFÁ-t 33%-ra emelni..egyenlö a népirtással.. remélem elnyerik "jutalmukat" azok a gazemberek akik ezt kitalálják és aszisztálnak hozzá.. hányszor akarnak még belerugni a nélkülözökbe? nem volt az egykulcsos ado maitt a minimálbéresektöl elvett 10-en ezer forint..majd odaadták az egyébként is jol keresöknek..akik nem fogysztottak többet csak megtakaritásuk nött...miközben a létminimumon élöknek az életet is jelentheti a ho végén az a 10-en ezer forint..
csuka
2014. december 02. 14:00
FOLYTATJUK a lopást ! „Fideszes nem a vagyonosodási vizsgálatra Ahogy az várható volt, az Országgyűlés fideszes többségű Igazságügyi Bizottsága nem vette tárgysorozatba Vona Gábor és Szilágyi György jobbikos képviselők kötelező vagyonosodási vizsgálatáról szóló módosító indítványát. A Bizottság döntése értelmében, elegendő a képviselőknek, kormánytagoknak és államtitkároknak benyújtaniuk a – könnyen kijátszható – vagyonnyilatkozatukat, ugyanakkor továbbra is titkosan kell kezelni a közös háztartásban élő családtagok vagyoni helyzetét.” http://alfahir.hu/fideszes_nem_a_vagyonosodasi_vizsgalatra
csuka
2014. december 02. 13:30
"Továbbra is kiszámíthatatlan az adórendszer" Gazdaságunkban egy biztos pont van: A mérhetetlen FIFESZ-MSZ(M)P korrupció.
Berecskereki
2014. december 02. 12:52
"Minden szentnek maga felé hajlik a keze” (Közmondás.) "A Mazars 1991 augusztusában nyitotta meg magyarországi irodáját, azzal a céllal, hogy segítse francia ügyfelei letelepedését Kelet-Közép-Európában. Azóta a Mazars magyarországi ügyfélköre kibővült angolszász, német, olasz, holland és belga cégcsoportok helyi leányvállalataival." http://www.mazars.hu/Nyitolap/Rolunk/A-Mazars-Magyarorszagon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!