Módosítana a gyülekezési törvényen a kormány

2014. december 31. 08:41

A Parlament előtti sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak – mondta Guyás Gergely a Népszabadságnak adott interjújában. Gulyás szerint a mostani tiltakozások bizonyították, hogy a rendőrség a mostani ,szerinte rossz törvényt is jól tudja alkalmazni, de rendezni kéne a helyzetet.

2014. december 31. 08:41

Gulyás Gergely, a törvényalkotási bizottság fideszes elnöke szerint módosítani kellene a gyülekezési törvényt. A Népszabadságnak adott interjújában Gulyás elmondta: a mostani tüntetések bizonyították, hogy a rendőrség a szakmai körökben is sokat kritizált törvényt is tudja jól alkalmazni, de itt az ideje rendezni a kérdést. A fideszes képviselő szerint az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentése estén, illetve a tüntetések időtartamára vonatkozóan kellene változtatni. Gulyás szerint bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntessen, de a Kossuth téri „sátortáborozást” a gyülekezési jog visszaélésszerű gyakorlásának tartja.

Gulyás Gergely szakértője a Kossuth téren tartott tüntetéseknek, hiszen 2006-ban éppen ő volt az, aki Magyar Péterrel együtt próbapert indított, miután a Gergényi Péter vezette rendőrség műveleti területnek nyilvánította a Kossuth teret és nem engedélyezte rajta tüntetések tartását. A bíróság negatív döntésére reagálva Gulyás azt mondta akkor az Indexnek, hogy „a bíró ezen eljárásával azt a látszatot kelti, hogy helyesnek tartja a rendőrség azon törekvését, amely arra irányul, hogy a Magyar Országgyűlés épülete előtt - ahol a demokrácia 17 éves története alatt 2006. október 23. napjáig korlátozás nélkül lehetett koszorúzni, demonstrálni, gyülekezni, éhségsztrájkolni, nézelődni, fényképezkedni, vagy éppen csak gyönyörködni - a gyülekezési jog gyakorlását az érdemi jogorvoslat lehetőségének törvénytelen elvonásával megakadályozzák”.

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2015. január 02. 14:36
@Dr. Spielmann "A Parlament előtti sátortáborozás csak a Fideszért tüntető szarkupacoknak megengedett. 2006-ban odaszarni-hugyozni is nemzeti hőstett volt." Miért nem ikszelted ki akkor is, hiszen ezzel élsz? Tudod: _szarkupacok_kiikszelve_ = Dr. Matatakakiban. Attól indulsz be? Előtte, vagy utána mosod a kezed? (Anya nem szólt, hogy helyette kellene?) Olyan jó nagy játékos lehetsz!
Ángyán Páván
2014. december 31. 19:00
https://www.youtube.com/watch?v=ILGND92hgqc
chack
2014. december 31. 15:22
"A Parlament előtti sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak" Ami a Parlamenten belül zajlik, az meg a demokrácia visszaélésszerű gyakorlása.
bunko_jobbos
2014. december 31. 15:11
Természetesen a fos origon úgy tálalták, hogy a kormány meg akarja tiltani a tüntetést az Országház előtt. Nem kattintottam, de rögtön gondoltam, hogy valami szokásos libsi kamuzás lesz. Az volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!