Kocsis: A drogellenes politika megbukott

2014. december 10. 11:13

Kocsis szerint azért jó a drogteszt, mert visszatartó ereje van.

2014. december 10. 11:13

Kocsis Máté nyolcadik kerületi polgármester szerint milliárdokat öntött az állam a drogprevencióba, de ennek nincs meg a látszatja. Kocsis elmondta: szerinte a drogtesztnek visszatartó ereje van, de annak eredményeit csak a szülő ismerhetné meg. Szerinte az alkohol is súlyos probléma, de nem hallott olyanról az elmúlt évben, hogy fiatalok az alkohol miatt haltak volna meg.

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2014. december 11. 08:46
Kedves Kocsis Máté, szerintem ne foglalkozzunk a drogkonzum terjedésével, a hozzá tapadó bűncselekményekkel, azzal a ténnyel, hogy egy deka adóbevétel nem keletkezik utána, és hogy a drogosok gyógykezelése (is) súlyosan terheli az TB-t. Ne folglalkozzunk vele, hisz van az alkohol is (ami után persze legalább adó- és járulékbevétel van, de az mindegy); mert a szülők nem szeretnék; sokkal jobb, ha az állam nem folyik bele, csak tétlenül nézi a sok beszívott tinit és huszonévest szanaszéjjel mindenütt az országban. És tejel, ha kezelni kell őket vagy a sitten kell őket etetni. Így helyes, ezt akarja társadalmunk, a magyar anya és apa. Vegye tudomásul.
cochabamba
2014. december 10. 20:50
Hihetetlen hogy nem esik le a kormánynak hogy a drogpolitika nem azért bukott meg mert túl gyenge, hanem azért mert a fiatalabb korosztályokat egyszerűen nem érdekli hogy alkalmanként füvet szívni illegális... 35-40 év alatti emberek (értelmiségi) körében ez egy vicc, senkit nem érdekel (és az igazság az hogy a rendőröket sem)... és mégis jó programozók, orvosok, kémikusok, grafikusok stb lettek-lesznek... Persze sztem sem ok hogy egy bizonyos kor alatt ilyesmit kipróbáljanak emberek de... Aki ki szeretne kipróbálni valamit az úgyis ki fogja... Ez a tesztelgetős út csak és kizárólag abba az irányba tereli a fiatalokat hogy a már megszokott, ismert és kezelhető dolgok helyett dizájnerdrogokat próbáljanak ki, amit ugye nem mutat majd ki a teszt.. Amik ugye teljesen kiszámíthatatlan hatással lehetnek és sokkal veszélyesebbek mint az ismert anyagok... Azzal viszont egyetértenék hogy megkönnyítsék azt hogy ha a szülőnek gyanús hogy a gyereke vmilyen szert rendszeresen használ (mondjuk romló tanulmányi eredmények), akkor könnyen végeztethessen tesztet a gyerekén...
Incevince
2014. december 10. 20:11
Viktor pisálj te elsőnek a poharadba!
kérdés
2014. december 10. 19:29
Kedveskéim, köszönöm ezt az építő jellegű társalgást, amit rámerőltettetetek, csakhogy jót fikázhassatok egyet. Amit kifogásolok, joggal, miért nem született meg egy darab hasznosítható ellenzéki javaslat sem az elmúlt évek alatt drogmegelőzés ügyben? Erre a kérdésre az itteni szíves közreműködésetekkel világos és egyértelmű választ kaptam. Végülis, megállapodhatunk: drogra nincs szükségünk, sem a fogyasztásával járó problémákra. A terjedésének megelőzésre szükség van. Drogfogyasztásból eredő folyamatos és újabb jelenségek felmérésére, kezelésére is szükség van. A megoldásban, tetszik, vagy nem tetszik, egyedül a kormányra támaszkodhatunk, mert a jelenlegi ellenzék a témát nem súlyának megfelelően és nem felelősen kezeli. A
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!