Orbán: Szimpatikus kultúrát képviselnek a dél-koreai cégek

2014. november 28. 08:32

A magyar miniszterelnök a Pak Gun Hje dél-koreai elnökkel folytatott megbeszélés utáni sajtótájékoztatón méltatta a dél-koreai cégeket és az azok által képviselt kultúrát; a dél-koreai-magyar üzleti fórumon pedig magyarországi befektetésekre az ázsiai ország vállalatait.

2014. november 28. 08:32

A dél-koreai vállalatok fontos szerepet játszanak Magyarország életében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Szöulban, a Pak Gun Hje dél-koreai elnökkel folytatott megbeszélés utáni közös sajtótájékoztatón. A kormányfő a Magyarországon jelen lévő dél-koreai cégek „két hatalmas zászlóshajójának” a Hankook gumiabroncsgyártó és a Samsung elektronikai vállalatot nevezte, amelyek „nagy tiszteletet vívtak ki maguknak Magyarországon”, jó hírét keltették Dél-Koreának, és „számunkra rendkívül szimpatikus kultúrát képviselnek”.

A dél-koreai-magyar együttműködés területei közül kiemelte az innovációt, Magyarországnak ugyanis „a jövő azonos a kreativitással, a minőséggel és az innovációval, és ebben mi erős támogató partnert keresünk Korea személyében”.

A Kék Házban – a mindenkori dél-koreai elnök hivatalában – tett nyilatkozatában Pak Gun Hje kiemelte, hogy idén ünneplik a Dél-Korea és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 25. évfordulóját. Hangsúlyozta továbbá a két ország közötti kereskedelmi, befektetési volumen emelkedését.

Dél-koreai-magyar üzleti fórumot is tartottak

Magyarországi befektetésekre, a magyar gazdaságstratégia nyújtotta előnyök kihasználására biztatta a dél-koreai cégeket Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Szöulban rendezett dél-koreai-magyar üzleti fórumon.

A csaknem 200 dél-koreai és magyar üzletember előtt a kormányfő külön felhívta a figyelmet a magyar mezőgazdaságra és élelmiszeriparra, mivel a magyar élelmiszer-biztonsági szabályozás a legszigorúbb Európában, a magyar alkotmány pedig teljes GMO-mentességet ír elő. Ez azt jelenti, hogy a magyar élelmiszerek teljesen biztonságosak és egészségesek – mondta.

Orbán Viktor megerősítette azt a magyar kormányzati célt is, hogy Európán belül Magyarországon legyen a legolcsóbb az energia ára az ipari szereplőknek.

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2014. november 28. 16:58
A héten éppen kinek a talpát nyalja a püffedt pávatáncos?
gudmen
2014. november 28. 16:45
ausztria..dél-korea...egészen különbözö kulturák..ami viszont közös bennük, hogy minimális a korrupcio..dél-koreában a válság kitörése után 6 bankigazgatot idéztek be az ügyészek illetve a birák.."fal" hitelezések miatt.. 3 el sem jutott az ügyészségig...önkezével vetett véget az életének.. ausztriában a magyar politikai elit 90%-a a börtönben csücsülne..fletotol kezdve lázár jancsiig.. amennyiben ez a mértéktelen és ipari szintü korrupcio pusztitja a társadalmat és gazdaságot..semmilyen fejlödésre ne számitsunk..a balkán legalja leszünk..beruházásoktol függetlenül.. kedvenc példám...libiában 400 milliárdnyi dollár olajat termelt ki kadhafi...a libiaiak mégis nyomorban éltek..norvégia 40 milliárdnyi olajat talált az északi-tengeren és azt mondták..25 évig biztositva a jolétük.. magyarország a "kadhafik" országa...
potyka
2014. november 28. 15:32
A hülye felcsúti fasz! Koreai életforma Magyarországon? magyar emberekkel és ennyi adóteherrel?
gudmen
2014. november 28. 11:45
"A Gyurcsány-éra legnagyobb botrányaiban besározódott figurát javasol Tarlós István Vitézy Dávid BKK-vezérigazgató helyére – értesült a PestiSrácok.hu. Úgy tudjuk, hogy Nemesdy Ervin jelölését a főpolgármester már be is jelentette a fővárosi fideszes képviselőknek, várhatóan december 3-án dönt a közgyűlés a személycseréről. Ráadásul Nemesdy a budapesti várospolitika elmúlt négy évével teljesen ellentétes szemléletet képvisel, a sztrádaépítés világából érkezett a főpolgármester bizalmi körébe."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!