LMP: Plázák helyett zöldterületeket!

2014. november 28. 11:38

Nem tetszik az LMP-nek, hogy újabb pláza épülhet Budapesten. A párt szerint inkább a zöldterületek, a közösségi terek és sportolásra alkalmas területek nagyságát kellene növelni.

2014. november 28. 11:38

Az LMP elhibázottnak tartja, hogy újabb pláza épülhet Budapesten, csökkentve a zöldterületek nagyságát és megszüntetve sportolásra alkalmas területeket. Erről Csárdi Antal, a párt fővárosi közgyűlési képviselője és Barta János, az LMP XIV. kerületi önkormányzati képviselője beszélt pénteken, az egykori Zuglói Sport- és Szabadidőközpont bejáratánál tartott sajtótájékoztatójukon. 

Barta János közölte: választ vár Karácsony Gergelytől és Szabó Rebekától, Zugló polgármesterétől és alpolgármesterétől, milyen megoldást javasolnak a terület hasznosítására azután, hogy parlamenti képviselőként még felléptek a plázák ellen. Barta János ismertetése szerint a korábban a kerület tulajdonában álló területet 2006-ban értékesítették csaknem 3 milliárd forintért egy befektetőnek, aki egy 107 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontot szánt oda, ám az máig nem épült meg. A bevételt az önkormányzat felélte, az itt lévő tanuszodát lerombolták, így a kerületieknek szomszédos városrészekbe kell járniuk – tette hozzá. 

Csárdi Antal azt hangsúlyozta: egy bevásárlóközpont tönkretenné a szomszédos Bosnyák téri piac kisvállalkozóit. Kijelentette: amíg Budapesten mintegy 6 négyzetméternyi zöldterület jut egy lakosra, addig nem ezek beépítésére, hanem bővítésére van szükség, valamint közösségi terek, sportolásra alkalmas területek létrehozására.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. november 28. 16:39
"...zöldterületeket!" Több legelőt az LMP-nek!
GV0917
2014. november 28. 16:17
Ég a napmelegtől a Az "öt kernek" sarja, Csárdi busa fejét Igen csak vakarja! Mert legelőt szeretne Hol legelhetne szarvas Mert Jávor Bencének Ők csak jót akarnak! Karácsony estétől Szilveszter reggelig E két potentátot Napestig kérlelik! Arra kérik szépen, Vagy durvábban éppen, Gergőt és Rebekát, Adná be derekát! Nem is folytatom én Ezt a meddő harcot, Látunk még öt évig Untig blazírt arcot!
duzur
2014. november 28. 13:05
Kétségtelen, hogy fontos minél több zöld terület a sürünlakott városokban és az is, hogy a Plázák ártanak a környék üzleteinek, de az egyre bolondabb idöjárás mégis kedvez a Plázáknak. Nagy hiba, ha nem igyekeznek ezeket az energia-faló épületeket, alternatív-energiával müködtetni. Minél több árkádra is szükség lenne a járdák fölött, hisz ezek is nyújtanak bizonyos védelmet a szélsöséges idöjárással szemben. Mivel a nap ereje is egyre agresszívabb, sok helyen már ponyvával végik a homokozókat és a medencéket ahol gyerekek napközben tartózkodnak.
VakzKommondor
2014. november 28. 12:48
Lesz pláza nyugi. http://444.hu/2014/11/28/mielott-eladtak-volna-giro-szasz-sogoranak-meg-gyorsan-leertekeltek-a-dorotya-utcai-hazat/ csak majd a giroszaz építi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!