LMP: 2015 az adómaximalizálás éve lesz

2014. november 17. 17:30

Schmuck Erzsébet szerint az adótörvényekhez benyújtott kormányzati módosítók megalapozatlanok, a jogszabályok pedig várhatóan erősítik a társadalom szétszakadását.

2014. november 17. 17:30

Az LMP véleménye szerint 2015 az adómaximalizálás éve lesz, az adótörvények módosításának is az a legfőbb célja, hogy minél több adót lehessen beszedni – erről Schmuck Erzsébet beszélt hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. A képviselő szerint az adótörvényekhez benyújtott kormányzati módosítók megalapozatlanok, a jogszabályok pedig várhatóan erősítik a társadalom szétszakadását. Eközben a kabinet a külföldi tőke érkezésétől várja a megoldást, a helyi gazdaságra és a vidéki társadalom fejlődésére pedig nem fordít figyelmet – folytatta. Az LMP szerint a cafetériát egyáltalán nem lenne szabad megadóztatni, a termékdíjat pedig nem a költségvetési lyukak betömésére hanem a környezetvédelmi problémákat megoldására kellene használni – közölte.

Schmuck Erzsébet a reklámadót büntetőadónak nevezte, emellett pedig felhívta a figyelmet, hogy a két gyermek után járó adókedvezményt csak 2016-tól vezetik be, mégpedig lépcsőzetesen. Az LMP módosító javaslatai közül kiemelte, hogy a termékdíjból a zöld civil szervezetek – maximum 500 millió forintig – kapjanak keretet saját programjaik megvalósítására. Felhívta a figyelmet, hogy a helyben termelt élelmiszerek áfáját öt százalékra csökkentenék és lehetővé tennék, hogy a cafetériát internet előfizetésre is fel lehessen használni.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2014. november 18. 04:42
Lesz itt még 33%-os ÁFA, kedves magyarok. Majd megtanuljátok a kutyafittyet. Meg hogy Bástya elvtárssal nem lehet szórakozni.
bini
2014. november 17. 19:27
Na most megint a Luxemburgi székhelyü(adooptimácios) RTL Club miatt hullatnak könnyeket és az amerikai Philip-Moris dohány gyáró´és kereskedő cégért akik a legtöbb adot fogják fizetni ami természetesen a piaci részesedésük miatt áll fenn.
Laibach
2014. november 17. 17:47
Indiából szakértők érkeznek majd hamarosan hazánkba, hogy tanácsokkal segítsék a kormányt magyar kaszt rendszer kialakításában.
NeMá
2014. november 17. 17:39
Ez nem igaz! Az adó optimalizációt kompenzálják :) A jövedelmet könnyebb elrejteni, mint a vásárlást! Jövedelem alapú adókat, fogyasztóira cserélik! Így az fizet akinek vásárló ereje van! Azaz kibírja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!