CÖF: Nem kaptunk közpénzt az FM-től

2014. november 04. 16:06

A Civil Összefogás Fórum szerint a Földművelésügyi Minisztériumnak semmi köze a CÖF-CÖKA, a CBA és a COOP megállapodásához; az erről érdeklődő LMP-s Szél Bernadettről pedig azt írták: a képviselőnő olcsó népszerűséget hajhász, miközben súlyos százezrekért foglalkoztatják az adófizetők, szemben a CÖF-vezetőkkel, akik ingyen végzik munkájukat.

2014. november 04. 16:06

Nem jut állami forrásokhoz a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Földművelésügyi Minisztériummal kötött megállapodása keretében – közölte a civil szervezet kedden az MTI-vel. A CÖF-CÖKA azt követően küldte el erről szóló közleményét, hogy az LMP-s Szél Bernadett közérdekű adatigénylést nyújtott be, hogy kiderüljön: kap-e közpénzt a szervezet, valamint a CBA és a COOP a tárcával kötött stratégiai együttműködés keretében. 

A CÖF a közleményében kitért arra: a minisztériumnak semmi köze a CÖF-CÖKA, a CBA és a COOP Hungary között megkötött szerződéshez. Közölték azt is: ez a megállapodás sem tartalmaz szervezetüknek támogatást. A szerződők önkéntes munkával a magyar vidék érdekében kívánnak tevékenykedni – szögezték le.

A tárcával kötött szerződést a CÖF kedden honlapján is közzétette

A CÖF tudatta: elszámolásaik tiszták és az ide vonatkozó törvény szerint nyilvánosságra kerültek.

Közölték azt is: a CÖF-CÖKA aktivistái és teljes vezetősége fizetség nélkül végzi munkáját, „nem úgy, mint az olcsó népszerűséget hajhászó Szél Bernadett képviselő, akit súlyos százezrekért foglalkoztatnak az adófizetők”.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: Szél Bernadett ismét melléfogott, a CÖF semmilyen állami támogatást nem kért és nem is kapott a tárcától. Stratégiai együttműködés jött létre a tárca és a civil szervezet között, ám ez nem a pénzről szól – közölte az FM. A minisztérium által kötött összes stratégiai megállapodás a munkát, az együttgondolkodást szolgálja. Azok, akik vállalják mindezt, nem pénzt, hanem pluszmunkát kapnak – áll a tárca közleményében.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2014. november 04. 20:31
Nem az FM-től tényleg nem kaptatok pénzt. Máshogy ment az zsebbe, kedves birkapásztor barátaim, de ti is tudjátok, hogy minket azért nem lehet hülyének nézni, csak azokat a bégető szerencsétleneket, akiket félévente kitereltek az utcára, hadd égjenek kicsit veletek együtt...
Gombóc XVI. Artúr
2014. november 04. 17:39
"...szemben a CÖF-vezetőkkel, akik ingyen végzik munkájukat..." Aztán a boldog kádári években hogyan is volt ez, elvtársak??
radical
2014. november 04. 17:19
Teljesen ingyen mi? A Fidesz pártalapítványából! Le sem tudjátok magatokról vakarni hogy Orbán szolgái vagytok! Ha füttyent vonultok ha nem akkor meg lapítotok!
DezInf
2014. november 04. 16:24
El is hinném amit írnak, ha az eredeti aláírt szerződést tették volna közé a szennylapjukon. Főleg, ha azt az aláírása után tették volna meg. A kis agresszív vadmalacai :))) Persze, csak akkor ha a szerződés üres lapjait, hátoldalát és mind a négy élét aláírták és lepecsételték szabályosan. Na ez hiányzik! Ezt bebukták :))) Ilyen html dumát már egy kisiskolás is el tud készíteni. Hihetetlenül hitelesek ezek a cöfiröfik .... de télleg!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!