A Miniszterelnökség felügyeli a paksi bővítést

2014. november 14. 20:05

A Paksi Atomerőmű bővítésére létrehozott Zrt. november 11-től már nem az MVM Csoport tagja, az új tulajdonosa a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A tulajdonosi jogokat november 15-től a Miniszterelnökség gyakorolja a cég felett, így ők felügyelhetik az atomerőmű bővítését.

2014. november 14. 20:05

Az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság felett az államot megillető tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességének gyakorlója szombattól, 2026. december 31-ig, a Miniszterelnökség – az erről szóló nemzeti fejlesztési miniszteri rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

A zrt. 2012 augusztus 10-én alakult. A cég jegyzett tőkéje 9 milliárd forint. Egyedüli részvényese mostanáig az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. volt.

Az MVM honlapjának első oldalán közli: az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. 2014. november 11-től már nem az MVM Csoport tagja, „további információkért kérjük keresse a társaság új tulajdonosát, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t.”

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Én, a bankár
2014. november 15. 08:25
451: "Így megy át 100 ezer ember az Erzsébet-hídon a netadó ellen tiltakozva." Arról nincs képed hogy -eddig - igy lett 4 EZER ember öngyilkos a nemdevizahitel miatt illetve igy rakják ki a rablóbankok a deviza swap ügyletet hitelnek álcázva-eladva a birkáknak az otthonaikból témában? Végül is 700Ft az nagyobb Magyar! Nemzeti Érdek mint több millió ember sorsa Kutya
Én, a bankár
2014. november 15. 08:23
A bankelnök, aki kimondta: a devizahitel rossz termék Ki tudná megvenni az MKB Bankot az államtól? Miért fontos, hogy magyar kézben legyen a bankszektor jelentős része? Mekkora része legyen állami kézben és mekkora magántulajdonban? Kell-e a bankszektort szigorúbban szabályozni? Fáy Zsoltot, a MagNet Bank Igazgatóságának elnökét kérdeztük, aki azt is elmondta, hogy egyetért a devizaadósok segítésével, de szerinte már régen meg kellett volna lépni. http://privatbankar.hu/penzugyek/a-bankelnok-aki-kimondta-a-devizahitel-rossz-termek-271854
Én, a bankár
2014. november 15. 08:20
Ehhez képest a Bankárkormány 100% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!-ban az adósokra terheli a PSZÁF-el és gyurcsányival bűnszövetségben a Rablóbankszövetség által elkövezett évszázad csalását
Én, a bankár
2014. november 15. 08:16
A fidesz hazugsága - a sok tízezer közűl: www.fidesz.hu/.../egymillio-devizahiteles-vallarol-kerulhet-le-a-teher-targyalasi-jegyz337konyv/ Mentsétek le a későbbi fidesz elleni BÜNTETŐJOGI tárgyaláshoz, bizonyítéknak!!!!!!!! Egymillió devizahiteles válláról kerülhet le a teher + Tárgyalási Jegyzőkönyv részlet: Matolcsy György az egyezséget devizahitel-kiváltási megállapodásnak nevezte, amely - mint mondta - a devizában eladósodott magyar családokat önkéntes döntésük alapján képes kivezetni a devizahitel csapdából. A megállapodás középpontjában olyan egyezség áll, amely szerint a magyarországi pénzintézetek és a magyar kormány a devizahitel terhét három szereplő között osztja meg; 180 forintos frank árfolyamig a hitelfelvevő ügyfelek vállalják a terhet, ezen felül az állam és bankrendszer egyharmad-kétharmad arányban osztozik a további terheken - ismertette a miniszter. Hozzátette, ezek komoly terhek mind az államra, mind a bankrendszerre nézve, azonban a devizahiteles ügyfelek esetében ez a megállapodás - ha ezt választják - a havi törlesztő és kamatfizetési, tehát adósságszolgálati terhet 30-35 százalékkal csökkenti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!