A manyup-államosítás ellen tüntettek

2014. november 25. 20:52

El a kezekkel! címmel tüntetést tartott a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó kormányzati javaslat ellen a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport kedden Budapesten. Sajtóbeszámolók szerint körülbelül két-háromezren voltak.

2014. november 25. 20:52

A demonstráció a József nádor téren kezdődött, ahol Büki Zoltán szervező azt mondta: a kormány hatvanezer ember magántulajdonára vetett szemet. „Ezzel a kormány végérvényesen az éjszakai besurranó, fiókokban kotorászó piti kis tolvajok szintjére süllyedt” — fogalmazott. A szónok szerint ha ezt hagyjuk, akkor holnap ránk törhetik az ajtót, és államosíthatják a fogkeféinket. A József nádor tér mintegy felét betöltő tömeg a beszédet követően a Magyar Nemzeti Bank elé indult egy kisteherautót követve.

Vajda Zoltán, a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport alapítója az Alkotmány utcában, a Kossuth tér közelében a tüntetők előtt arról beszélt, hogy a kormány hatvanezer magán-nyugdíjpénztári tag utolsó megtakarítását akarja elvenni, olyan törvényt akarnak elfogadtatni, amellyel ez a pénz is eltűnik majd. Mint mondta, az Orbán-kormány által 2011-ben a magánnyugdíjpénztárakból az állami nyugdíjkasszába átcsoportosított 3000 milliárd forint is eltűnt.

Vajda Zoltán azt hangoztatta, nem hagyják, hogy elvegyék a megtakarításaikat. Nem adjuk oda, ebbe beletörik a miniszterelnök bicskája, mondta. Közölte, december elején, a költségvetési törvényjavaslatról való szavazás idején tüntetni várnak mindenkit, aki elégedetlen kormányzati intézkedésekkel és az ország irányításával. A tüntetés végének bejelentése után a tömeg egy része a Kossuth térre, az Országházhoz vonult.

A VS helyszíni tudósítása szerint körülbelül két-háromezren lehettek a téren. Inkább a harmincas-negyvenes korosztály ment most ki demonstrálni, kevesebb volt a fiatal.

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2014. november 26. 08:43
A magánnyugdíj pénztárak a piacgazdaság önellentmondásai. Versenyhelyzetben egyik-másik gazdasági vállalat időnként tönkre megy, de egyébként egészséges gazdaságban az elbocsátottak találnak új munkahelyet. De mi legyen egy tönkre ment nyugdíjpénztár tagjaival?
liberálzöld.
2014. november 26. 08:17
200 milliárd. Kb ennyi pénzről van sz, ha jól emléxem. Hát melyik tolvajnak nem fájna rá a foga?
gepida
2014. november 26. 07:39
Nem manyupos, hanem sima kormányellenes tüntetés volt.
balbako_
2014. november 26. 07:37
Lassan pofáról felismerhetjük az örök mindenért mély átérzéssel tüntető ráérőket, mint Szabó Albert operett nácijait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!