Tanakajdon nem választanak sem polgármestert, sem képviselőket

2014. október 11. 13:58

Bár a Vas megyei Tanakajdon sem képviselő-, sem polgármester-választást nem tartanak vasárnap, a szavazatszámláló bizottság működni fog, és várja a voksolókat a megyei közgyűlés tagjainak választására. Több kistelepülésen csak képviselőket és megyei közgyűlési tagokat választanak. Olyan helység is van, ahol képviselő-testületet nem választanak, mert nincs elég jelölt.

2014. október 11. 13:58

Jelölt hiányában nem lehet vasárnap polgármester-választást tartani a Zala megyei Valkonyán, a Vas megyei Daraboshegyen és Tanakajdon, valamint a Tolna megyei Aparhanton és Udvariban, a választók így a polgármester-választásra nem kapnak szavazólapot, de voksolhatnak a képviselő-testület tagjaira – Tanakajd kivételével –, illetve a megyei közgyűlés listájára. 

A Baranya megyei Kishajmáson és a Vas megyei Tanakajdon a képviselő-testületi választás marad el, mert nem indult annyi jelölt, ahányat meg lehetne választani. A kishajmási választók tehát polgármesterre és a megyei közgyűlés tagjaira szavazhatnak, a tanakajdiak pedig a megyei közgyűlés tagjaira. Amennyiben a településen nemzetiségi választást is tartanak, úgy természetesen arra is szavazhatnak. 
 
Tanakajdon tehát sem polgármestert, sem képviselő-testületet nem választanak, de attól még működni fog a szavazatszámláló bizottság, és a névjegyzékben szereplő több mint 600 választópolgár voksolhat a 15 tagú Vas megyei közgyűlés összetételére.
 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. október 11. 14:06
Túl kevés a 3300 önkormányzat!! Csinálni kell vagy 666 ezret!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!