Stratégiai megállapodást kötöttek a békemenetes civilek a Földművelésügyi Minisztériummal

2014. október 28. 15:36

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Békemenetet szervező Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) és a Földművelésügyi Minisztérium. A tárca szerint a CÖKA fontos partner a vidéki önszerveződések erősítésében.

2014. október 28. 15:36

A magyar vidék számára alapvető fontosságú az önszerveződés, különösen nagy jelentőségű mindez az agráriumban – mondta a földművelésügyi miniszter kedden Budapesten, amikor aláírták a Földművelésügyi Minisztérium és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) közötti stratégiai együttműködést.

Fazekas Sándor kiemelte: a szaktárca fontos partnernek tekinti a CÖKA-t a magyar vidék önszerveződésének erősítésében. Hozzátette, hogy az együttműködési megállapodás előtérbe helyezi a magyar föld védelmét, az egészséges, jó minőségű magyar élelmiszerek előállításának támogatását, az egészséges környezet védelmét, továbbá azt, hogy a magyar emberek a termőföldtől az asztalig ellenőrizve jó minőségű magyar terméket fogyaszthassanak.

A miniszter kitért arra, hogy a célok megvalósítása érdekében a CÖKA-t bevonják például a tárcánál folyó jogalkotási folyamatba, valamint az agrárgazdaság versenyképesség erősítésének segítésébe, például a hitelfeltételek kialakításakor. 

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a CÖKA elnöke arról beszélt, hogy az egyesület számára fontos a magyar föld védelme, továbbá a családi, a kis- és középvállalkozások támogatása. Emellett szeretnék segíteni a magyar vidék és agrárium versenyképességének javítását, továbbá a helyi előállítású élelmiszerek, különösképpen a kézműves élelmiszerek forgalmának növelését. 

Bencze Izabella, a CÖF alapító szóvivője arról beszélt, hogy az együttműködés a Földművelésügyi Minisztériummal az átláthatóság, a hitelesség és a konszenzus elvére épül majd az egyesület tevékenysége során. Aláhúzta: „nincs baj a magyar civil szerveződések szabadságával és függetlenségével, ha céljuk nem – fizetett – pártpolitikai csatározás”. A szerződés aláírását követően a CÖKA együttműködési megállapodást írt alá a Coop-Hungary Zrt.-vel és a CBA Kft.-vel is.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. október 28. 19:59
És hol vannak a "Pógári Körök"? Meg a "Magyar Vizsla"? Felzabálta őket a gumicsizmás kisgömböc?
Mich
2014. október 28. 16:44
Miért ragadtok bele a saját hülyeségeitekbe...?! Miért nem indultok el a civilséget illető néhány általános elv kidolgozása felé - már rég odaérhettetek volna...! 1. ki a civil? 2. ezen belül ki a független civil és ki a külföldhöz, egy párt(csoport)hoz vagy politikai ideológiához köthető civil? 3. ki oszthat közpénzeket? Az első (általános) kérdésnél a legnehezebb (kicsit önkényes) a határvonás, a másik kettőnél viszont kifejezetten könnyű - csak kezdjétek már el, fröcsögés helyett...! Ez csak az amerikai bűnszövetkezetnek probléma... a) mert nekik szükségük egy "független" álcivil közvetítőre (a politikai /vagy közönséges/ pénzmosásra...) b) és mert ők nem akarják magukat alávetni egy "jelentéktelen ország" törvényeinek. (inkább aláássák annak tekintélyét és demokratikus intézményeit...)
na még ez is
2014. október 28. 16:34
Újabb lehetőség teletömni lelkes munkásőrök zsebét...
liberálzöld.
2014. október 28. 16:28
Tök jó! A belügyminisztérium meg az olaszlikai önkéntes közlekedésfelügyelő büntető és végrehajtó önszerveződéssel. Mert az mindkét fél számára előnyös.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!