Öt embert vettek őrizetbe a felsőzsolcai támadás miatt

2014. október 08. 13:50

Kedden elsodort egy autó egy gyereket Felsőzsolcán, a rokonai pedig az autósra támadtak. A gyereknek nem esett komoly baja, az autós elhajtott a helyszínről. A rendőrség öt férfit vett őrizetbe, akik megrongálták az autót és a sofőrre, illetve utasára támadtak.

2014. október 08. 13:50

A rendőrség bűnügyi őrizetbe vette azt az öt férfit, aki a gyanú szerint Felsőzsolcán hétfőn megrongált egy gépkocsit és rátámadt az autó két utasára, miután a jármű elsodort egy kétéves kisfiút.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-nek elmondta: a nyomozók kedden előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a 22 éves Sz. Dávid, a 30 éves B. Zsolt, a 31 éves K. László, a 40 éves H. Ernő és az 51 éves Sz. Antal helyi lakost.

Utalt arra, hogy az ügyben a miskolci rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Felidézte, hogy Felsőzsolcán, miután az autó hétfő délután elsodort egy kétéves kisfiút – aki könnyebben megsérült –, hozzátartozók megtámadták a jármű két utasát. Betörték az autó egyik üvegét, és a kocsi utasát, egy 23 éves férfit megpróbálták kihúzni. A 22 éves sofőr a támadás miatt elhajtott a helyszínről a néhány utcára lévő lakására.

A balesetben elsodort kisfiút a mentők kórházba vitték, ahol ellátták horzsolásos sérüléseit, majd hazaengedték - tette hozzá a szóvivő. Közölte: a hatóság bűnügyi őrizetbe vette a gyanúsítottakat, és előterjesztést tett az előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2014. október 08. 19:31
kevés...az egész utcát kellett volna
peti
2014. október 08. 18:44
Újabb precedenst kell teremteni, akármilyen indoklással. Fejenként minimum hat év, az a gyakorlatban négy, aztán öles betűkkel megíratni minden újságban és magazinban az ügyet, hogy vegyék az adást, akiknek szól. Nem demokratikus? Nem hát! Miért, ők demokraták? Nem hát! Ennyi. A társadalomtudósoknak ideje alaposabban elgondolkozni a teljes társadalmi szegregáció témáján is, legalább komoly gondolatkísérlet szintjén, mert az eddigi integrációs próbálkozások egytől-egyig kudarcot vallottak, a helyzet egyre rosszabb, a megoldásokból kifogytunk, és lassan az időből is... Olyasmi ez, mint
thymian
2014. október 08. 17:03
Áááh semmi nem történt a cigányok szerint, csak már megint rájuk szálltak a rásszista magyarok. "Miután kipanaszkodták magukat, a férfi még hozzáteszi, hogy a szomszéd utcában lakó fiúknak – akiknek szerinte minden felmenőjük és rokonuk rendőr, azért ez a nagy felhajtás körülöttük – már korábban is szóltak, hogy csak lépésben hajtsanak a Zöldfa utcán, mert itt a „cigánysoron” mindig sok gyerek van az utcán. A férfi elmondja még, hogy amikor megtörtént a baj, csak azért akarták megfogni a „gázolót”, mert látták, hogy el akar hajtani. Ja, az ablak meg biztos a fékezéskor tört be, biztosan lefejelte a kocsi utasa, teszi hozzá a magát dörzsöltnek mondó emberünk, aki – valószínűleg úgy véli, ezzel növeli története hihetőségét – még hozzáteszi: amúgy is meg volt repedve az üveg!" http://www.boon.hu/brendonka-ne-menj-az-utra/2670315
Waffen-SS Hunyadi Division
2014. október 08. 16:01
Nagy lenne, ha egy ilyen esetben előkapna a sértett egy-két fegyvert, és ártalmatlanná tenné az egész putrit. Plusz lángszóró, kézigránát... Persze biztos kapna vagy 20 évet önbíráskodásért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!