Navracsics: Nem határolódtam el a kormánytól

2014. október 21. 12:00

Navracsics Tibor korábbi külügyminiszter, EU-biztosjelölt az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén azt mondta: nem határolódott el a kormánytól az EP kulturális bizottságának meghallgatásán, csak a médiatörvénnyel szemben fogalmazott meg kritikákat.

2014. október 21. 12:00

Navracsics Tibor mélyen hisz az európai integrációban, meglátása szerint semmiképpen sem kell átgondolni Magyarország uniós tagságát, az ország Európához tartozik, „itt van a helyünk”.

Az Európai Bizottságba jelölt magyar tag erről az Országgyűlés európai ügyek bizottságának keddi ülésén beszélt, kijelentve, hogy bár sok baja van az integrációnak, óriási eredmény, hogy a magyarok ide tartozhatnak.

Navracsics Tibor a jobbikos Bana Tibor felvetésére azt mondta: meghallgatása alkalmával nem határolódott el a kormánytól, a médiatörvénnyel kapcsolatban fogalmazott meg kritikát, az igazságszolgáltatással szemben nem, ugyanis az elmúlt években hatékonyabb lett a magyar igazságszolgáltatási rendszer.

A KDNP-s Firtl Mátyás az ülésen tarthatatlannak nevezte, hogy magyar európai parlamenti képviselők támadják a leginkább a magyar biztosjelöltet. Példát kellene venni más nemzetektől, ahogy kiállnak a jelöltjük mellett – mondta.

Navracsics az ülésen beszélt a neki szánt portfólióról is: az szerdán derül ki, hogy az oktatás, az ifjúságügy és a kultúra mellett az állampolgárság ügyét megkapja-e. Mint mondta: vannak, akik ezt el akarják vitatni a portfóliótól, „mert a magyar kormány által delegált biztosjelölt vagyok”, és úgy gondolják, hogy „alkalmatlan vagyok arra, hogy civil szervezetekkel tartsam a kapcsolatot” – fogalmazott, hozzátéve: pedig miniszterként rengeteg civil szervezettel tartotta a kapcsolatot.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pál Pusztai
2014. október 22. 09:18
Ugye azt mondta nem értett egyet a törvényekkel de ő lojális.
BőröndÖdön
2014. október 21. 17:31
100 százalékban kiszolgálta az Orbán-rezsimet,miről is beszélünk??
kérdés
2014. október 21. 16:07
Elképzelem, mekkora mellénnyel és választékos szókinccsel kuporodnak fent olvasható tűzokádóink a fogorvosi székben szükségük esetén. Sovány vigasz. Kizártnak tartom, hogy szemtől-szemben ember ilyen stílust valaha megenged magának. Minden tisztelet azoknak, akik kivétel nélkül mindannyiunk helyett gondolkodni, dönteni, cselekedni tudnak.
krotak
2014. október 21. 15:32
Még az ATV is tisztességesebb, mint ami az oldalon történik időnként. Több néven bejelentkezett hozzászólók meztelen csigaként körbenyálazzák magukat, s lelkesen egyetértenek egymással. Jó, ha valaki örökifjú: nem jó, ha a sokadik X után is pattanásos képű kamaszként viselkedik, aki vihogva-tökét markolászva úgy véli; qrva jó fej vagyok, már megint hogy "beszóltam".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!