Letöltendő börtön egy baseballsapka és ezer forint elrablásáért

2014. október 08. 12:52

Gyorsított eljárásban jogerősen 3 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy 18 éves hajdúsámsoni fiatalt, aki elvett egy baseballsapkát és ezer forintot az utcán egy fiatalkorútól – tájékoztatta a hajdú-bihari főügyész szerdán az MTI-t. A fiatalember korábban már volt büntetve, és bűnismétlőnek számít.

2014. október 08. 12:52

Pocsai Edit közölte: a férfi augusztus 20-án Hajdúsámsonban megállította a sértettet és öccsét az utcán, előbb cigarettát kért, majd lekapta a nagyobbik fiú fejéről a baseballsapkát, később pedig elvette a diákigazolványát, amelyben ezer forint volt. A pénzt eltette, az igazolványt visszaadta, majd megfenyegette a fiút, aki vissza akarta kérni a pénzt és a sapkát. A fiúk ezután hazamentek, és szüleik értesítették a rendőrséget. Később a sapkát és a pénzt a sértett visszakapta.

A Debreceni Járási Ügyészség október elsején rablás bűntette miatt állította bíróság elé a gyanúsítottat, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését. A Debreceni Járásbíróság még aznap gyorsított eljárásban a férfit jogerősen 3 év 6 hónap börtönre ítélte – ismertette a főügyész. Pocsai Edit az MTI érdeklődésére elmondta: a rablás alapesete kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A fiatalember korábban már volt büntetve, és bűnismétlőnek számít.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peti
2014. október 08. 17:42
Elkövette, beismerte, bűnismétlő, 18 éves elmúlt - rohadjon rajta a műanyaglakat. Sose értem, ezeknek minek harmadik, meg negyedik, meg sokadik esélyt adni, amikor ennyire egyértelmű a történet, és annyi minden másra is lehetne fordítani az ilyen alakokra fecsérelt energiát. Annyi segítségre érdemes, szerencsétlen sorsú ember él a világon. Az ilyet meg kiengedik, megint elköveti, nyomozni, írogatni, bíróság, jogászok, ügyvédek, satöbbi - ráadásul legközelebb szúrhat is. Tényleg muszáj megvárni? Plusz, a börtönakadémián csak egymást tanítják - jogi csűrés-csavarásra is. Bekúrni életfogytig, kőbányában halálra dolgoztatni, lapozzunk, jónapot.
kukagyerek
2014. október 08. 13:57
Most, hogy az egész ország felháborodik a Szebb Jövőért Egyesületet orbáni feloszlatásán, be dobták ezt a hírt csillapításnak. A birka meg elolvad az örömtől, mondván: Lám lám milyen igazságos a mi vezérünk! Mégsem hagyja "megöregezni" a magyarokat.
Mich
2014. október 08. 13:49
Hát így megy ez... - egyes kisstílű bűnözőket hamar és alaposan elítélnek, - míg más, "nagystílű" rablók ügyét évekig elhúzzák, majd fel is mentik őket... Az első igaz Amerikára is, míg a másodikkal kicsit jobban állnak, mint Magyarország...
Derzsike
2014. október 08. 13:43
Vajon ki lehetett az elkövető? És még visszaeső is volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!