Együtt-PM: Kudarc és figyelmeztetés Navracsics elutasítása

2014. október 07. 10:53

Az Együtt-PM kudarcnak tartja, hogy az Európai Parlament illetékes bizottsága nem támogatja Navracsics Tibort a kultúráért, oktatásért, ifjúságpolitikáért és uniós polgárságért felelős biztosi posztra. Szerintük az elutasítás figyelmeztetés a magyar kormánynak, hogy politikája szembemegy az európai értékekkel.

2014. október 07. 10:53

Az Együtt-PM kudarcnak tartja, hogy az illetékes EP-bizottság nem támogatta Navracsics Tibort a kultúráért és oktatásért felelős biztosi pozícióra. 

Hajdu Nóra, az ellenzéki párt elnökségi tagja kedden azt közölte az MTI-vel: értékelésük szerint az EP-bizottság azért utasította el Navracsics Tibor biztosi kinevezését, hogy figyelmeztesse a magyar kormányt: politikája szembemegy az európai értékekkel.

A szövetség közleményében felszólította Orbán Viktort és kormányát, hogy „térjen vissza az európai útra”, és jelöljön olyan embert EU-biztosnak, aki arra érdemes és alkalmas. Azt is kérték: ne tévesszék meg az embereket azzal, hogy „féloldalas sikerpropagandát” folytatnak az ügyben, a bizottsági elutasítás ugyanis egyértelmű kudarc.

A bizottság hétfőn közölte, hogy az Európai Parlament kulturális és oktatási bizottsága szerint Navracsics Tibor alkalmas EU-biztosnak, de a testület nem támogatja, hogy a kultúra, az oktatásügy, az ifjúságpolitika és az uniós polgárság portfólióját kapja meg a magyar jelölt.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2014. október 07. 11:42
Az Együtt-PM nevű kis politikai pcsolya-akik magukat erős tömegpártnak tartják néhány kupica Unicum legurítása után - úgy viselkedtek Mint Mordecháj az apósával! Nü, Mordeecháj elveszed a Fánit? Lehet, de van egy feltételem. Micsuda? Előbb megnézhetem meztelenül? Nü, megteheted, de csak a kulcslyukon keresztül! Nézi, nézi Mordecháj a Fánit aztán nyilatkozik: Nem kell!! Miért? Görbe az orra!!!
Berecskereki
2014. október 07. 11:36
Igen, figyelmeztetés ami Navracsics körül történt. Figyelmeztetés, a balliberális oldal aknamunkájára. Arra, hogy bármire képesek, ha számukra a hatalom megszerzése a tét. A történtek üzenete pedig az, hogy a mostani önkormányzati választás kapcsán nem szabad, hogy nagy számban bekerülhessenek a testületekbe, mert mandátumukat nem a település érdekében, hanem a kormány megbuktatására akarják felhasználni. Ez a nyilatkozataikból is kiderül, amikor nyíltan Orbán ás kormányának megbuktatásáról szónokolnak.
fradi44
2014. október 07. 11:34
Az EU szakbizottságát vizsgáztatta valaki ???
Antigoné
2014. október 07. 11:17
Ebben az ügyben semmi sem fekete-fehér (más ügyekben sem,persze), de hogy alkalmatlan lenne,az nem derült ki a szavazáson. Az derült ki, amit mindenki tudott: politikai okokból meg fogják vétózni. Várjuk meg Juncker döntését, aztán lehet triumfálni (egyik vagy másik oldalon). P.s.: Azt mindenki elfelejtette már, hogy Kovács László SZAKMAILAG volt alkalmatlan?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!