Eddig 30 milliárdot hoztak haza a kifehérítős számlára

2014. október 21. 10:08

Idén összesen csaknem 30 milliárd forintot hoztak haza külföldről és helyeztek el Stabilitás Megtakarítási Számlán: ennek a lényege, hogy a rajta elhelyezett pénz legális jövedelemnek számít és öt év múlva adómentesen felvehető.

2014. október 21. 10:08

Eddig összesen harmincmilliárd forintot sikerült ebben az évben hazacsábítani a Stabilitás Megtakarítási Számlával. A pénz- és értékpapírszámlából álló konstrukció lényege, hogy a számlán elhelyezett összeg (de legalább ötmillió forint) legálisan megszerzett jövedelemnek számít. Az összeg után a felvételekor kell adót fizetni, amelynek mértéke annál alacsonyabb, minél több időt tölt a pénz a számlán, öt év múlva pedig adómentesen felvehető. 

Ebben az évben 444 ilyen számlát nyitottak, és összesen 29,37 milliárd forintot fizettek be ilyen számlákra – írja az Index.

A Stabilitás Megtakarítási Számlára az év eleje óta lehet pénzt elhelyezni. Akkori riportunkban a megkérdezett szakértő azt mondta: becslések szerint nagyjából háromezer milliárd forintot tartanak külföldön a magyarok – ezek jó része legálisan megszerzett jövedelem, „csak” adóelkerülés céljából nem hozzák haza.

Ezek szerint az első három negyedévben ennek az egy százalékát sikerült a konstrukcióval hazacsábítani.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!