A Nemzetközi Építész Szövetséghez fordul Karácsony a Városliget miatt

2014. október 18. 14:10

Karácsony Gergely bízik abban: a nemzetközi építész szakma számára is fontos, hogy zöldfelületet nem veszélyeztetve, a helyben lakó állampolgárok egyetértésével zajló projektekben vegyenek részt.

2014. október 18. 14:10

A Nemzetközi Építész Szövetség alelnökéhez fordul „a Városliget megmentése érdekében” Karácsony Gergely, az Együtt-PM társelnöke. A politikus erről szombati közleményében tájékoztatta az MTI-t, amelyet Zugló polgármestereként írt alá. Közlése szerint a levélben felhívta a figyelmet az ország első közparkjába tervezett múzeumi negyed problémáira, a többi közt arra, hogy a múzeumok számára más terület is rendelkezésre állna, ahol barnamezős beruházás keretében lehetne fejleszteni az adott városrészt. 

Karácsony Gergely bízik abban: a nemzetközi építész szakma számára is fontos, hogy zöldfelületet nem veszélyeztetve, a helyben lakó állampolgárok egyetértésével zajló projektekben vegyenek részt. Emlékeztetett: a Városliget Zugló korábbi, fideszes polgármestere, Papcsák Ferenc által benyújtott törvényjavaslat alapján válhat építési területté, aki – közleménye szerint – a területet a kerület lakossága véleményének megkérdezése nélkül adta át egy állami vagyonkezelő cégnek, „azzal sem törődve, hogy a beruházással nőni fog a Városliget beépítettsége”. 

A kormánytöbbség az elképzelést annak ellenére hagyta jóvá, hogy a budapestiek jelentős része ellenzi a Városliget beépítését, és a hazai építész szakma is komolyan vitatja a projekt létjogosultságát” – írta közleményében.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. október 18. 20:55
A zuglóiak elgondolkodhatnak, mire fordítja ez a kedves, aranyos ifiember a pénzüket! Lesz ott mindenféle molinó, rékafinga és társaik felvonulása, ez a szerencsétlen Karácsony azt is elherdálja majd, ami nincs! Csak remélni lehet, hogy ezt a hazafit kiseprőzik, mint a rühes kutyát! Normális ez? Polgármesterhez méltó tett ez? Miközben senki nem akarja beépíteni a városligetet.
tango47
2014. október 18. 20:06
Jávorfenyőt idén Karácsonyra! Ők ketten megalakíthatnák a puhagerincú demokraták szövetségét aDK után szabadon.
ciseaux
2014. október 18. 19:18
Az "Union Internationale des Architectes" az valami FreedomHouse-TASZ-Greenpeace? Karácsony a NÉSZ ALELNÖKÉHEZ fordult, és nem az elnökéhez, mert nyilván annak elege van a debil hülyeségekből, ráadásul senki, SENKI, nem akarja "beépíteni" a Városligetet... Zuglóban meg megismétlik a választást, mert több volt a szavazat mint a szavazó!
balbako_
2014. október 18. 17:19
Hol nem jelentettek még fel minket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!