Századvég Ötletműhely – gondolatébresztő írások a világ folyóirataiból

2014. szeptember 17. 16:09

A Századvég új sorozatában olyan társadalomtudományi publikációkat ismertet, amik nem jutnak el a magyar közvéleményhez.

2014. szeptember 17. 16:09

Századvég Ötletműhely néven új sorozatot indít honlapján a Századvég Alapítvány. A sorozatban olyan társadalomtudományi publikációk magyar nyelvű összefoglalóját közlik, amik nem jutnak el a szélesebb nyilvánossághoz Magyarországon.

„Az ötlet nem csak a művészeti alkotás kiindulópontja. A politikától a gazdaságon át, egészen a jogtudományig, valamennyi társadalomtudományi területen ez az egyetlen formula, amely teremtő erővel bír. Jelen felülettel célunk: ötletet keresni, gondolatokat találni és vitákat bemutatni, olyanokat, amelyek itthon kevéssé részei a közbeszédnek, amelyek újszerű megközelítéseket alkalmaznak, amelyek gordiuszi csomókat vágnak át, és mindenekelőtt amelyek segítenek eligazodni a világ körülöttünk zajló eseményeiben.” – írja az indulásról Orbán Balázs, a Századvég kutatási igazgatója.

Elsőként Az ötletek az új szűkös erőforrás címmel Erik Brynjolfsson, Andrew McAfee és Michael Spence New World Order című írásának összefoglalóját közlik, ami a Foreign Affairs 2014. július-augusztusi számában jelent meg.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁrPi
2014. szeptember 17. 18:40
NWO és Foreign Affairs, kell még valami a konteó-figyelők számára?:-D Go! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!