Schmuck Orbánhoz fordul az idősek jogai miatt

2014. szeptember 30. 11:21

Schmuck Andor a Szocdemek elnöke arra kéri Orbánt, hogy a kormány támogassa az idősek alapjogainak védelmét: a tisztes megélhetéshez, a szociális biztonsághoz és a teljes egészségügyi ellátáshoz való emberi jogokat.

2014. szeptember 30. 11:21

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke a miniszterelnökhöz fordul, mert úgy véli, hogy az idősek alapjogait csak a nemzeti kormányok támogatásával lehet kiterjeszteni.

Erről a párt azt követően tájékoztatta kedden, közleményben az MTI-t, hogy elfogadták a Szociáldemokraták javaslatát az idősügyi szociális jogok chartájának megalkotásáról a szociáldemokrata pártokat tömörítő Progressive Alliance (PA) elnevezésű szövetség manilai tanácskozásán. Azt írták: a Budapesti cselekvési terv munkanéven előterjesztett dokumentumot magyar részről Schmuck Andor ismertette a tanácskozás résztvevőivel.

Közölték: a magyar szociáldemokraták arra kérik a testvérpártok képviselőit, hogy kezdjék meg az egyeztetéseket nemzeti kormányaikkal azért, hogy a kezdeményezés nyomán az idősek alapjogait - a tisztes megélhetéshez, a szociális biztonsághoz és a teljes egészségügyi ellátáshoz való emberi jogokat – „minél előbb a nemzetközi közösség egyetértésével létrejött szabályrendszer védje meg”.

A nemzetközi támogatást megszervezését követően haladéktalanul Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz fordulok, hiszen az idősek alapjogainak globális kiterjesztése a nemzeti kormányok határozott támogató fellépése nélkül nem lehetséges” – idézte Schmuck Andort a párt közleménye. A pártelnök a szociáldemokraták nemzetközi sikerének nevezte a kezdeményezés elfogadását.

A PA magyar tagszervezetének kezdeményezése – az idősek október elsejei világnapja alkalmából - annak a nemzetközi konzultáció-sorozatnak az eredménye, amelyet a szociáldemokraták az ENSZ Idősügyi Munkacsoportjának elnökével New Yorkban, valamint az EU illetékeseivel Brüsszelben folytattak – írták.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. szeptember 30. 15:59
Ez a pojáca meg tud élni ebből a semmiből??
csuka
2014. szeptember 30. 14:19
"A jóságos Orbán nertárs majd segít is, Schmuki." Azért fordult hozzá, mert ő már sokat segített a felcsúti bohócnak. Állandóan a FIDESZ szekerét tolja. Egyébként miből él ez a Schmuck?
Mich
2014. szeptember 30. 12:19
Schmuck: "a kormány támogassa az idősek alapjogainak védelmét: a tisztes megélhetéshez, a szociális biztonsághoz és a teljes egészségügyi ellátáshoz való emberi jogokat"... ...ugyanúgy, mint Soros-Obama országában...!
Ouroboros
2014. szeptember 30. 11:49
A jóságos Orbán nertárs majd segít is, Schmuki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!