Origo: első fokon pert nyert Klik-ügyben Osztolykán Ágnes

2014. szeptember 30. 09:15

Adatigénylési pert nyert Osztolykán Ágnes, az LMP politikusa az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellen első fokon, nem jogerősen a Fővárosi Törvényszéken – írja az Origo.

2014. szeptember 30. 09:15

Adatigénylési pert nyert hétfőn Osztolykán Ágnes, az LMP politikusa az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellen első fokon, nem jogerősen a Fővárosi Törvényszéken – írja az Origo.

A bíróság a keresetnek helyt adva kötelezte az Emmit, hogy az ítélet jogerőre emelkedése esetén adja ki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) mint központi hivatal szervezeti működésének áttekintésére vonatkozó miniszteri biztosi vizsgálat eredményét.
 
A vizsgálatot Szabó Balázs miniszteri biztos folytatta le tavaly ősszel, és számos negatív, az oktatásirányítást elmarasztaló eredmény szivárgott ki a sajtóba. Osztolykán Ágnes jogszerűen kérte Hoffmann Rózsa egykori államtitkárt arra, hogy a jelentés részleteit és a teljes dokumentációt küldje meg számára. Az államtitkár e kérésnek nem tett eleget, így az LMP politikusa a bírósághoz fordult.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. szeptember 30. 09:32
Mitől van az, hogy a kurmány és intézményei csak jogerős bírósági ítélet után adják ki a közérdekű adatokat, holott - az általuk hozott illetve jóváhagyott - a törvény erre egyértelműen kötelezi? Csak nem valami sutyi-mutyi van már megint? Tegnap parlagfű-alap lenyúlása, ma Klebelsberg simli. Mi lesz holnap?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!