Orbán „permanens forradalmáról” készült összeállítás

2014. szeptember 25. 12:00

A német közszolgálati rádióban összeállítást készítettek Orbán Viktor politikai tevékenységről. A riport szerint kevesen értik a kormányfőnél jobban a magyar érzésvilágot, például azt, hogy a kudarcért mindig valaki más a felelős, a menekvés pedig az erős államtól remélhető. A riporter szerint Orbán mindezt meg is erősíti a szavazóiban.

2014. szeptember 25. 12:00

A Deutschlandradio Kultur német országos közszolgálati rádió Orbán Viktor kormányfő politikai tevékenységéről közölt összeállítást.

A rádió Politikai tárca című műsorában Orbán Viktor permanens forradalma címmel sugárzott anyag szerzője, Krisztina Koenen kiemelte: kevesen értik a kormányfőnél jobban a magyarokra jellemző érzésvilágot, amelyben a magyarság a nyelvében egyedül, ellenségektől körülvéve álló, az idegen uralom ellen évszázadok óta szabadságharcot folytató áldozatként, de ugyanakkor a térség más népeivel szemben fölényben lévő nemzetként mutatkozik meg. 

Ebben a világképben a kudarcért mindig valaki más felelős, a menekvés pedig az erős államtól remélhető, és Orbán Viktor mindezt megerősíti szavazóiban, amivel azt a jóleső érzést közvetíti, hogy közülük való – fejtette ki Krisztina Koenen. 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. szeptember 26. 08:03
Azaz Orbánnak van valamiféle önálló elképzelése és talál hozzá követőket is. Kimondja azt amit tömegek gondolnak. Ezt lehet populistázni, de a sikeres politikus a helyesebb kifejezés. Ez jellemezte W,Churchillt és a Nyugat által rendszeresen éppen ezért megmorgott Ch. Degaulle-t is. Ez azonban tényleges gazdasági sikerek nélkül egy fél ciklusra elég csak. Az elemzők elegánsan kihagyják, hogy miután nemcsak ideológiával élnek az emberek Orbán azért tölti harmadik miniszterelnöki ciklusát, mert gazdaságilag is sikeres a tevékenysége. Főleg ez utóbbi okozza a fergeteges 2/3-os győzelmeket.
catalina9
2014. szeptember 26. 07:25
Quet 2014. szeptember 25. 21:10 Most írtam, katalinka, olvassa el még egyszer!" Csak a szokásos avas öblögetését olvastam, nem pedig konkrét tapasztalást.
egykettő
2014. szeptember 25. 22:01
"Krisztina Koenen kiemelte: kevesen értik a kormányfőnél jobban a magyarokra jellemző érzésvilágot, amelyben a magyarság a nyelvében egyedül, ellenségektől körülvéve álló, az idegen uralom ellen évszázadok óta szabadságharcot folytató áldozatként, de ugyanakkor a térség más népeivel szemben fölényben lévő nemzetként mutatkozik meg. Ebben a világképben a kudarcért mindig valaki más felelős, a menekvés pedig az erős államtól remélhető, és Orbán Viktor mindezt megerősíti szavazóiban, amivel azt a jóleső érzést közvetíti, hogy közülük való" Jól látja.
catalina9
2014. szeptember 25. 20:58
Quet [Hozzászóló kiszűrése] 2014. szeptember 25. 19:54 Ez röviden tömören a magyar nép jellemző hozzáállása az élethez, a különféle megoldandó helyzetekhez. " Bírom ezeket felkent "népjellemzőket" Mondjon már néhány pár példát a saját tapasztalatából Quet!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!