Orbán: A Rós Hásáná közös értéket közvetít

2014. szeptember 24. 08:55

Négy magyarországi zsidó szervezet vezetőjét köszöntötte szerdán Orbán Viktor a zsidó újév alkalmából. Orbán Viktor szerint bár eltérően számítjuk az időt, és hagyományaink is különböznek, a Rós Hásáná mégis közös értéket közvetít.

2014. szeptember 24. 08:55

Levélben köszöntötte a zsidó újév alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök négy magyarországi zsidó szervezet vezetőjét – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel. A levelekben – amelyeket Deblinger Eduárd, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnöke, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke, Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija, valamint Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnöke számára kézbesítettek szerdán – Orbán Viktor úgy fogalmaz: „mikor az óévet felváltja az új, valamennyien számvetést készítünk. Értékeljük az elmúlt időszakot, és felülvizsgáljuk a terveinket. Bár eltérően számítjuk az időt, és hagyományaink is különböznek, a Rós Hásáná mégis közös értéket közvetít”.

A kormányfő a zsidó újév alkalmából „örömmel és nagyrabecsüléssel” köszöntötte a magyarországi zsidó közösséget. Orbán Viktor úgy fogalmazott: „kérem a Teremtőt, hogy mindaz az érték, amelyet Önök és elődeik évszázadok óta őriznek és ápolnak, továbbra is színesítse nemzetünket, és vezessen közösségeink gyarapodásához! Kívánom, hogy valamennyien a jó esztendőre legyenek beírva!” – zárta köszöntő sorait a miniszterelnök.

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bánegressy
2014. szeptember 24. 23:03
Nana! csak aztán ki ne derüljön, hogy ezek a zsidók is csak olyanok, mint a "független" civilek, csak ráadásul még zsidók is. Ja, és naggyon rossz helyről jön nekik a pénz. Rosszabbról, mint Norvégia. Vagy Dánia. Ha nem is mindjárt Jordánia. De az utóbbi égtájról. Szóval csak semmi függetlenkedés; tejelni szépen, ahogy illik, akkor nem lesz semmi baj.
tóth mária
2014. szeptember 24. 15:16
lilaremény: attól van hányingerem, hogy a béka feneke alá megyünk le nyalásba, de ettől semmi nem változik Ugyan úgy utálnak minket, ha nem jobban! NEM KELLENE! Kik kormányoznak, csak nem ők? /költői volt/.
kjkj945
2014. szeptember 24. 14:23
Láttára a főpapok és a szolgák nagy kiáltozásba törtek ki: "Keresztre vele, keresztre vele!" Pilátus ismét szabadkozott: "Vegyétek át és ti feszítsétek keresztre. Én semmi vétket sem találok benne." De a zsidók nem tágítottak: "Nekünk törvényünk van, és a törvény szerint meg kell halnia, mert Isten fiává tette magát." Láttára a főpapok és a szolgák nagy kiáltozásba törtek ki: "Keresztre vele, keresztre vele!" Pilátus ismét szabadkozott: "Vegyétek át és ti feszítsétek keresztre. Én semmi vétket sem találok benne." De a zsidók nem tágítottak: "Nekünk törvényünk van, és a törvény szerint meg kell halnia, mert Isten fiává tette magát."
korona
2014. szeptember 24. 11:40
A zsidók itt 1948 óta egy nemzeti kisebbség. Világszerte a piszkos pénzek kezelői. Mondjatok egyetlen egy olyan országot,ahol szeretik a zsidókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!