Nem érdekli Pintér tiltása a konferenciázókat

2014. szeptember 30. 07:29

„Nem töröltük el a konferenciát. Találkozni fogunk Budapesten október 3-5 között” – írta Richard Spencer, a National Policy Institute amerikai fajvédő szervezet vezetője az általuk szervezett konferencia honlapján. A gyülekezés és véleménynyilvánítás alapvető jog, ezért szerinte a magyar kormány sérthetett törvényt.

2014. szeptember 30. 07:29

„Nem töröltük el a konferenciát. Találkozni fogunk Budapesten október 3-5 között” – írta Richard Spencer, a National Policy Institute amerikai fajvédő szervezet vezetője az általuk szervezett konferencia honlapján.

A konferenciát hétfőn – Orbán Viktor miniszterelnök utasítására – betiltotta Pintér Sándor belügyminiszter, aki megállapította, hogy a nyíltan rasszista ideológiai alapokon álló szervezet konferenciájának előadói a fajelmélet hirdetői, véleménynyilvánításuk az alaptörvénybe ütközik. Pintér egyúttal arra utasította az országos rendőrfőkapitányt, hogy tiltsák meg a konferencia előadóinak Magyarországra beutazását.

Spencer azt írta senki nem vádolta meg őket törvénysértéssel, mivel nem is sértettek törvényt, ellenben szerinte a magyar kormány valószínűleg igen, amikor betiltotta a rendezvényt, mivel a gyülekezés és véleményszabadság alkotmányban rögzített alapvető jog.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2014. szeptember 30. 14:59
Majd érdekli őket, ha a határról visszafordítják az egész társaságot...
csuka
2014. szeptember 30. 11:04
Nálunk - ahol egy munkásőr komisszár mondja meg mit lehet csinálni - a lehető legnagyobb a démokrácija. Mindig a min.elnök akarata érvényesül. -Guszti bácsi! Most mit akarok? -Be akarod tiltani a konferenciát. -Milyen konferenciát? -Tudod a rasszistákokat... -Ja! Igen. Ezt akartam.
thymian
2014. szeptember 30. 10:03
1.Ha nem csinálják a felhajtást a betiltással, a kutya nem tudta volna, hogy egy ilyen konferencia kerül megrendezésre. Köszönik a reklámot. :) 2. ha valóban olyan kormányunk lenne, amilyen nem, a ballibek hőbörgésére (amire itt oly gyakran hivatkoznak) is meg tudna válaszolni. De ez egy ilyen kétszínű kormány, amelyik játssza a jobboldali demokratát, miközben ő maga csak olyan, mint akiknek megfelelni próbál, balliberális. Viktorból pedig egyre inkább kijön a valódi énje: a diktátor.
Szijj ÁRTÓ
2014. szeptember 30. 09:56
Denia "Amúgy meg az mszp intézte még a Gyurcsány idején." Disznó fideszes!!!!!!! Orbánnak 5 éve és 2 X 2/3-a volt hozzá hogy eltörölje, mégse tette meg Sőt meg is szavazta szerintem Fideszcsicska
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!