Henryk Slawikra és idősebb Antall Józsefre emlékezett a parlament

2014. szeptember 24. 18:15

Elfogadta az Országgyűlés szerdán azt a határozatot, amely Henryk Slawik és idősebb Antall József második világháborúban kifejtett hősiességére emlékeztet.

2014. szeptember 24. 18:15

Kövér László házelnök és Csúcs Lászlóné lengyel nemzetiségi szószóló kezdeményezésére a parlament a lengyel szenátussal közös határozatot hozott 179 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett Henryk Slawik halálának a hetvenedik, idősebb Antall József (a néhai miniszterelnök, Antall József édesapja) halálának pedig a negyvenedik évfordulója emlékére, valamint abból az alkalomból, hogy 75 évvel ezelőtt, 1939. szeptember 17-én nyílt meg a magyar határ több mint 120 ezer lengyel háborús menekült előtt.

 
A határozat a két politikust a magyar, a lengyel és a zsidó nép hőseinek nevezi, hangsúlyozva: a háború áldozatainak védelmében tanúsított hősiességük a lengyel-magyar testvériség jelképévé vált.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!