Fidesz: A családok „nyerésre állnak” a bankokkal szemben

2014. szeptember 26. 19:36

A következő hónapokban 400 pénzintézetnek minden fogyasztói deviza- és forinthitellel el kell számolnia, ami összesen 1,3 millió családot érint, az átlagos törlesztőrészletek pedig 25-30 százalékkal is csökkenhetnek – mondta Kurucz Éva kormányszóvivő a kormany.hu-n pénteken megjelent videóban.

2014. szeptember 26. 19:36

Kurucz Éva kiemelte, az elszámolási törvény elfogadásával és a jövő hétfőn megkezdődő másodfokú tárgyalásokkal újabb szakaszához ér a bankok elszámoltatása. „Egyre közeledik az idő, amikor a családok visszakapják a tőlük tisztességtelenül elvett összegeket és tovább csökkennek a terheik” – mondta. Kifejtette, hogy elsőként a devizahiteleseknél kezdődik az elszámolás. A nem pereskedő bankoknak 2015. január 15-29. között, a pert indítóknak február 1-28. között, vagy legkésőbb a polgári peres eljárás befejezésétől számított 60. napig kell elszámolniuk.

Kurucz Éva hangsúlyozta: ahogyan az eddigi perekből jól látszik, a családok „nyerésre állnak” a bankokkal szemben. Már 56 banki keresetet utasított el a Fővárosi Törvényszék, és hétfőn már másodfokon folytatódnak a tárgyalások.

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. szeptember 28. 08:34
A felcsuti pávatánc (Most a bankok érdekében.) folytatódik.
Felebarát
2014. szeptember 27. 21:30
jah, csak sajnos visszavet utána mindent a gazdaságban...
Bankkárkormány
2014. szeptember 27. 21:17
persephone?? "Most pedig mi is fizetjük a hitelesek részleteit." Hogy rohadnál el elvenen, te bankvédő sz@r A BANKOK fizessél ki te idióta, ne az adófizetők Ezt nem akarja orbánkád, a bankárbűnözök böntetőjogi felelősségrevonását és a bankok kártéritését
persephone
2014. szeptember 27. 16:26
Az a kérdés, én és a családom hogy állunk. Nem vettünk fel se deviza, se forint alapú kölcsönt, pedig lett volna mire költeni. Mi úgy éreztük akkor, ez a felelősségteljes döntés, inkább összegyűjtjük a pénzt és amikor biztosan megvan, majd akkor költjük. Most pedig mi is fizetjük a hitelesek részleteit. Nem vagyok a társadalmi felelősségvállalás ellen, de ez akkor így most rendben van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!