Deutsch: A kohéziós pénzeket még az EP-ben is meg kell védeni

2014. szeptember 16. 18:53

Megvágnák a kohéziós pénzeket a nettó befizető országok, az ezzel kapcsolatos harcot Deutsch Tamás szerint már meg is kezdték.

2014. szeptember 16. 18:53

A nettó befizető országok szűkmarkúsága ellehetetleníti a kohéziós források időben történő kifizetését – hangsúlyozta keddi közleményében Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő, az  EP költségvetési bizottságának tagja. Beszámolt arról, hogy a tagállami kormányokat megjelenítő Tanács bemutatta a jövő évi uniós költségvetésről kialakított álláspontját. Eszerint a Tanács a nettó befizetők erős nyomására jelentősen megvágná az Európai Bizottság eredeti tervezetét, 2,1 milliárd euróval csökkentené a kifizetéseket és 522 millió euróval a kötelezettségvállalásokat. 

Bár a Magyarország számára fontos kohéziós kereteket a magyar kormány képviselőinek eredményes fellépése folytán a Tanács végül nem vágta meg, az egyéb kohéziós forrásokat 220 millió euróval csökkentette” – állította Deutsch, és azt hangoztatta: a magyar kormány által elért eredményt még az Európai Parlamentben is meg kell védeni, és a költségvetési bizottságban ezt a harcot megkezdték. Ennek első lépéseként – közölte – az Európai Néppártban sikerült elérni, hogy a frakció tűzze zászlajára a kohéziós források ügyét. Deutsch Tamás szerint a néppárti frakció 3,6 milliárd eurós emelést javasol az érintett tételeknél.

A 2015-ös uniós költségvetéshez benyújtott parlamenti módosító indítványokról a költségvetési bizottság szeptember végén vagy október elején hozza meg a döntését, az EP plenáris ülése pedig várhatóan október 22-én szavaz róla.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. szeptember 17. 06:58
"Deutsch: A kohéziós pénzeket még az EP-ben is meg kell védeni..." --- Ki a f@sz deuts! Nem loptatok még eleget?
poppy flower
2014. szeptember 16. 20:10
Tomi én a pénzemet védem tőletek, hogy tennéd teherbe a következő titkárnődet is........
Laibach
2014. szeptember 16. 19:04
Akkor harcra fel, mert Mészáros Lőrinc éhen hal majd, ha nem léptek!!!
gudmen
2014. szeptember 16. 19:02
a mi pénzünket ki védi meg a korrupt kollegáidtol?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!