Vona szerint biztosan lesz székelyföldi autonómia

2014. augusztus 07. 13:52

A Jobbik elnöke a EMI-táborban tartott előadásán beszélt arról, hogy bármit is tegyen a román állam, előbb-utóbb megvalósul Székelyföld autonómiája.

2014. augusztus 07. 13:52

Vona Gábor szerint a román állam bármit is tegyen, a Székelyföld autonómiája előbb-utóbb megvalósul. A Jobbik elnöke erről a székelyföldi Borzonton beszélt az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület tizedik alkalommal megrendezett táborában.

A Jobbik elnöke Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselővel közösen tartott előadást A magyarság jövője egy új világrend küszöbén címmel. A Jobbik politikusai úgy vélték, elhibázott Magyarország euroatlanti orientációja, ki kellene egyensúlyozni az ország nyugati és keleti kapcsolatait. Azért is bírálták a magyar kormányt, mert szerintük az nem tesz meg mindent a székely autonómiatörekvések nemzetközi támogatottságának megteremtéséért. Vona Gábor úgy vélte, a kisebbségi jogok terén mutatkozó nézetkülönbségeket leszámítva a románok és a magyarok voltaképpen egymás sorstársai.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. augusztus 07. 19:50
Figyelitek, kik az ellendrukkerek itt a Mandin?
betamás89
2014. augusztus 07. 18:30
Megsimogat néhány kismacskát és lesz.
Litbarski
2014. augusztus 07. 17:00
"... a román állam bármit is tegyen, a Székelyföld autonómiája előbb-utóbb megvalósul." Blabla. Zázrivecz, többre nem futja már tőled?
Akitlosz
2014. augusztus 07. 15:43
Biztos mi? Aztán mennyire? A nyakát rá merné tenni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!