Varga: Sértik a magyar érdekeket az Oroszország elleni szankciók

2014. augusztus 22. 11:23

Kockáztatja a magyar gazdaság növekedését és sérti annak érdekeit az Oroszországot érintő uniós szankció – mondta el Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint folyamatosan keresik az új piacokat és a közvetítőket, akik segítségével eljuthatnak a magyar termékek az orosz piacra.

2014. augusztus 22. 11:23

Az uniós szankciók sértik a magyar gazdaság érdekeit, a szankciókra adott orosz válasz magyar vállalkozásokat sodorhat és sodor már bajba – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken egy budapesti díjátadón. „Fontos kérdés, hogy mit gondolunk a demokratikus értékekről és az országok szuverenitásáról, ebben a magyar kormány álláspontja világos” – fogalmazott Varga Mihály.

Varga kiemelte: nemzetgazdasági miniszterként fel kell hívnia a figyelmet arra, hogy az orosz-ukrán konfliktusra adott uniós válasz sérti a magyar gazdaság érdekeit, kockáztatja annak a növekedésnek a folytatását, amelyet a magyar gazdaság elért.

A kormány folyamatosan egyeztet a vállalkozói érdekképviseletekkel. Folyamatosan figyelik, hogyan lehet a magyar vállalkozásoknak segíteni, hogyan lehet új piacokat, illetve olyan közvetítőket találni, amelyek ezt a remélhetőleg csak átmeneti szankciós helyzetet feloldják, és a magyar termékeket el tudják juttatni az orosz és ukrán piacokra – hangsúlyozta a miniszter.

A kabinet mindent megtesz annak érdekében, hogy minden segítséget és támogatást megadjon a magyar gazdaság szereplőinek az ukrán és orosz piacokon való tartós, stabil jelenléthez – jelentette ki Varga Mihály. Hozzátette: azok a vállalkozások, amelyek ezekről a piacokról kiszorulnak, nagyon nehezen tudnak majd visszakerülni. A nemzetgazdasági miniszter ismét kifejtette: átmeneti megoldás lehet a közvetlen direkt támogatások európai uniós kifizetése, de az egész szankciós politika felülvizsgálatára és átgondolására van szükség.

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. augusztus 24. 06:16
https://www.youtube.com/watch?v=xdXQHEXOwCE&feature=youtu.be&utm
csuka
2014. augusztus 23. 18:40
„A cionista politikum, mely sosem idegenkedett attól, hogy a legalapvetőbb és legkisebb szinten kezdje el szervezni és mozgósítani a diaszpóra zsidóságát, komplett ösztöndíjakat, országokra (Kanada, Anglia, Franciaország és természetesen az Egyesül Államok esetében pedig megyékre) lebontott intézeteket és pénzforrásokat tart fenn a haszbara-csoportok szervezésére; ahogy azt az olvasó elképzelhető, fizetett, kiképzett, és kész sémák szerint dolgozó zsidó fiatalok csoportjai töltik munkaidejüket számítógépeik előtt, fizetés mellett, egy vezetővel felettük, és – a hivatalos verzió szerint – írnak Izrael-barát cikkeket, és magyarázzák el „rokonaik és barátaik” számára, hogy „szigorúan az ő véleményük alapján” miért is hozta meg Izrael állam ezt meg ezt a döntést” http://alfahir.hu/zsido_trollok_tamadasa /gregoripehh,hhonor,vakhangya4,alfa...???/
=nessuno=
2014. augusztus 22. 17:08
Mo. érdeke ugyanaz, mint az EU-é. Pár almáért eladnánk a szövetségeseinket. Szánalmas.
Felebarát
2014. augusztus 22. 16:32
tessék ezt szépen elmondani az európa tanácsban és a pénzügyminiszteri találkozón...megvolt-e mán?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!