Úszó Eb: Olasz Anna ezüstérmes 25 kilométeren

2014. augusztus 17. 16:46

Olasz Anna második lett a németországi úszó Európa-bajnokságon a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyében. A nyíltvízi válogatott így összességében két ezüsttel zárta a szereplését: Risztov Éva 10 kilométeren lett második az Eb szerdai nyitónapján.

2014. augusztus 17. 16:46

Olasz Anna második lett a németországi úszó Európa-bajnokságon a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyében, amelyet a szakág zárónapján rendeztek meg. A 25 kilométeren szintén induló Szilágyi Nikolett, továbbá férfiak hasonló távú viadalának magyar résztvevője, Székelyi Dániel feladta a versenyt.

Olasz viszont bírta végig, olyannyira, hogy bár a végül győztes olasz Grimaldit, a szám vb-aranyérmesét nem tudta beérni, a németek kedvencét, a korábbról világ- és Európa-bajnoki aranyakat is birtokló Angela Maurert a célban, hatalmas adok-kapok küzdelem után megelőzte, s ezüstérmesként zárt.

Az első 25 kilométeres versenyem volt ez, de mindenképpen érmet vártam magamtól. Tudtam, hogy nagy verekedés lesz a végén, viszont abban is biztos voltam, nem engedem meg a németnek, hogy lehajrázzon. Mégiscsak a negyven felé közeledik Maurer, én pedig még csak 21 vagyok, úgyhogy le kellett győznöm. Sikerült is!” – nyilatkozta az MTI-nek Olasz Anna.

A nyíltvízi válogatott összességében két második hellyel zárta berlini szereplését, mivel Olaszhoz hasonlatosan – az Eb szerdai nyitónapján – Risztov Éva is ezüstérmet szerzett, mégpedig az olimpiai távon, 10 kilométeren.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szörftábor Msza.hu
2014. augusztus 18. 19:05
Az MSZA.hu gratulál a szép eredményhez !
ciseaux
2014. augusztus 17. 20:55
Erre a hírre melyik barom nyomott pirosat? A 21 éves Olasz Anna ezüst érmet szerzett 25 (huszonöt!) kilóméteren... Ahelyett, hogy örömódákat zengenénk és csókolgatnánk-ölelgetnénk ezt a lányt a teljesítményéért, van akinek ez rossz hír? ps: "Risztov Éva is ezüstérmet szerzett, mégpedig az olimpiai távon, 10 kilométeren."
3M..
2014. augusztus 17. 20:34
A Magyaroknak kijár ez a megkülönböztetett tisztelet, részemről. Szebb Jövőt!
3M..
2014. augusztus 17. 17:16
Gratulálunk az elért eredményhez, de nekünk Magyaroknak, az első hely jár. Legközelebb biztos meglesz, sok sikert! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!