Magyarázatot vár az Együtt-PM az MNB-irodaház ügyében

2014. augusztus 16. 16:39

Az Együtt-PM-es Pápa Levente magyarázatot vár Matolcsy György jegybankelnöktől és a Fidesztől az Eiffel Palace irodaház nemzeti bank általi megvásárlásáról szóló hírrel kapcsolatban.

2014. augusztus 16. 16:39

Az Eiffel Palace Magyar Nemzeti Bank általi megvételéről szombaton az Index számolt be. Pápa Levente, a szövetség gazdaságpolitikusa szombati közleményében azt írta: Matolcsy György nemcsak a magyar gazdasággal, de a magyar közvagyonnal is unortodox módon bánik, a tiszaroffi kastély megvásárlása után egy eladhatatlanul drága irodaházat vetetett meg az MNB-vel titokban, ismeretlen tulajdonosi hátterű offshore cégektől.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a Fidesz 2010-ben még harcot hirdetett az offshore lovagok ellen, valamint kifogásolta, hogy a vásárlás akár 11-12 milliárd forintos közpénzfelhasználással járhatott. Sérelmesnek találta, hogy a cikk szerint a vételár ismeretlen tulajdonosi hátterű, ciprusi és más eredetű offshore cégekhez vándorolt, így nem tudni, ki gazdagodott a magyar közvagyonból.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!