Kormánybiztos kijelölését kérik a miskolci romák

2014. augusztus 12. 15:30

Kitelepítés elleni bizottságot alakítottak a miskolci romák, amely testület nyílt levélben kéri a miniszterelnököt: jelöljön ki egy kormánybiztost, aki javaslatot tehetne az együttélés új kereteinek kialakítására. A levelet jegyző Váradi Gábor attól tart, hogy a szociális probléma etnikai konfliktusként fog megjelenni.

2014. augusztus 12. 15:30

Nyílt levélben kéri Orbán Viktort a miskolci kitelepítés elleni bizottság, hogy jelöljön ki egy kormánybiztost, mielőtt a szociális problémák etnikai konfliktussá fajulnak Miskolcon.

A nyílt levelet jegyző Váradi Gábor szerint a „feszültségkeltés politikája”, amelyet a Jobbik próbál megvalósítani Miskolcon, „katasztrofális következményekkel járhat”. Váradi szerint a legjobb megoldás az lenne, ha a miniszterelnök kijelölne egy kormánybiztost.  kormánybiztos feladata lenne, hogy feltérképezze a problémákat és összegezze az integrációs kudarcokat, valamint felmérje a „kitelepítési határozattal” érintett roma és nem roma lakosság igényeit. Ezt követően javaslatot tehetne „az együttélés új kereteinek” kialakítására – összegzi a levelet az Origo.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2014. augusztus 12. 15:51
A betelepítéskor nem kellett kormánybiztos...
Julismama2
2014. augusztus 12. 15:49
Késő bánat eb gondolat... Mi az, hogy javaslat az együttélés új kereteinek kialakítására????? Felmérni az igényeiket?????????? Na azok nekem is lennének. Burkoltan még fenyegetőznek is mi lesz ha nem úgy lesz ahogy ők akarják..... Elképesztő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!