Jól járt a kormányrendelet módosításával az MTK

2014. augusztus 01. 17:51

Azzal, hogy kikerült a Nemzeti Stadionfejlesztési Programból a Hidegkuti Nándor stadion felújítása, az MTK lehetőséget kapott arra, hogy maga intézze a beruházással kapcsolatos ügyeket, így a munkálatok felgyorsulhatnak. A módosítás a finanszírozást nem érinti, a források egy részét már meg is kapta a klub a minisztériumtól.

2014. augusztus 01. 17:51

Az új Hidegkuti Nándor labdarúgó stadion legkésőbb 2016 nyarára elkészül – közölte pénteken az MTK ügyvezetése. A közlemény szerint a vonatkozó kormányrendelet módosítása teremt lehetőséget az egyesületnek, hogy a számára kiemelten fontos beruházással kapcsolatos ügyeket maga intézze. Ezzel a jogszabály-módosítással a bontási és építési munkálatok felgyorsulhatnak, miután a kormánydöntés értelmében a Hidegkuti Nándor Stadion újjáépítésének teljes körű lebonyolítója az MTK Budapest sportegyesület lesz.

A közlemény kitér arra, hogy a Nemzeti Stadionfejlesztési Programban meghatározott fejlesztés végrehajtására az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Testgyakorlók Köre (MTK)sportegyesület a támogatási szerződést megkötötte és a minisztérium a fejlesztési források első részét már az egyesület rendelkezésére bocsátotta. A Hidegkuti Nándor Stadion újjáépítési munkálatai a fejlesztési programnak megfelelően zajlanak.

A Nemzeti Stadionfejlesztési Program megvalósításához kapcsolódó további intézkedésekről szóló kormányhatározat értelmében a Hidegkuti Nándor Stadion ötezer férőhelyes lesz, 800 millió forintos keretösszegből valósul meg úgy, hogy 2014-ben 560, 2015/16-ban pedig 240 millió forintot használhatnak fel.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A söpredéket el kell söpörni!
2014. augusztus 02. 08:48
büdös focisták
Übermayer
2014. augusztus 02. 00:16
Mindig ők járnak jól
tapsihapsi
2014. augusztus 01. 22:44
de jó lesz! Tompika lophatja a pénzt....
fcsabi
2014. augusztus 01. 18:44
Nem értem miért kell itt zsidózni. Aki az Izraelt szidja a jelenlegi harcokért, annak viszont igaza van. Ja és attól meg nem antiszemita. A magyarországi jó érzésű zsidók is elitélik az embertelen, civil áldozatokat követelő cselekedeteket. Ettől még hajrá MTK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!