Az MTVA vizsgálatot indít Sipos Pál ügyében

2014. augusztus 01. 17:28

Az MTVA annak ellenéri indít etikai vizsgálatot, hogy Sipos Pál munkaviszonya még a közmédia átszervezése előtt megszűnt, és nem érkezett ellene panasz vagy bejelentés molesztálási ügyben. Úgy vélik ugyanakkor, hogy a bűnösöket meg kell nevezni, és amennyiben lehetséges, a megfelelő eljárásokat kezdeményezni kell ellenük.

2014. augusztus 01. 17:28

A közmédia segíteni szeretné Sipos Pál ügyében az igazság megismerését, ezért az MTV Nonprofit Zrt. és az MTVA vezérigazgatója úgy döntött, hogy etikai vizsgálatot indít – közölte az MTVA. Hozzátették: bár Sipos Pál a közmédia integrációja előtti MTV alkalmazottja volt, és munkaviszonya még az átszervezés előtt megszűnt, valamint Sipos Pál ellen panasz vagy bejelentés molesztálási ügyben sem az MTV korábbi, sem a közmédia mostani vezetéséhez nem érkezett, az MTV Nonprofit Zrt. és az MTVA egyetért azzal, hogy a bűnösöket azonosítani, megnevezni, amennyiben lehetséges, a megfelelő eljárásokat kezdeményezni, az áldozatokat pedig óvni kell.

A vizsgálat célja tehát a múltfeltárás és ajánlások megfogalmazása annak érdekében, hogy hasonló esetek a jövőben ne fordulhassanak elő” – írják.

A közleményben az MTV Nonprofit Zrt. és az MTVA megerősíti azt is, hogy amennyiben hivatalos vizsgálat indul az ügyben, természetesen együtt kíván működni a hatóságokkal.

Korábban a 444 írt cikket Sipos Pál történetéről, bár a szereplőt ők nem nevezték meg. Mint kiderült, a 25 évvel ezelőtt még fiatal tanár az egyik budapesti elitgimnázium számtalan diákja ellen követett el szexuális bűncselekményt, majd miután emiatt kénytelen volt otthagyni az iskolát, külföldre ment, de később visszatért, és a köztévénél helyezkedett el. A cikk szerint az általa készített ifjúsági műsorok szereplőihez és készítőihez is közeledhetett szexuálisan.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bumburi
2014. augusztus 03. 11:58
A médiában tiltani kellene a buzik foglalkoztatását és mindennemű buzipropagandát.
Secnir
2014. augusztus 02. 22:09
érdekes. érdekes, hogy egy MÁR NEM náluk dolgozó ellen vizsgálatot kezdeményeznek, de amíg náluk dolgozott egy III/III-as, az rendben volt. érdekes.
apoa
2014. augusztus 02. 13:59
Esetleg lehetne egy nosztalgia összeállítás Sipos műsoraiból. "Akire büszkék vagyunk"
antioxi
2014. augusztus 02. 13:59
Friderikusz Sándornak (közismerten homoszekszuális) dolgait is vizsgálni kell, aki Sipos Pál regnálása idején ifjúsági/gyerek műsorokat készitett a MTV-ben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!