A kínai hadsereggel tárgyal a Honvédség

2014. augusztus 13. 11:10

Megkezdődött a magyar és a kínai haderők közötti stratégiai párbeszéd – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel. Magyar részről Siklósi Péter helyettes államtitkár, kínai részről Wang Guanzhong altábornagy, a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg vezérkarfőnök-helyettese vesz részt a tárgyaláson.

2014. augusztus 13. 11:10

Közleményükben felidézték: Hende Csaba honvédelmi miniszter tavaly novemberi, kínai látogatásán állapodott meg partnerével a két ország hadseregei közötti stratégiai párbeszéd megkezdéséről. Ennek az évenkénti dialógusnak első eseményeként Budapestre látogatott Wang Guanzhong altábornagy, a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg vezérkarfőnök-helyettese. A kínai delegációt Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára fogadta hétfőn.

A felek konzultációt folytattak a két haderő közötti kapcsolatokról, azok fejlesztésének további lehetőségeiről, továbbá tájékoztatták egymást a biztonságpolitikai környezetükről és az azzal kapcsolatos nemzeti álláspontról – olvasható a HM közleményében.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
saceur
2014. augusztus 13. 13:10
Fasza, esetleg még valami kongói hadurat, meg a Kim családot is be kéne vonni ebbe a nagy barátságba. Nemhogy inkább azon ügyködnének, hogy Leopard 2-t vegyünk a németektől, meg Eurocopter-t a franciáktól. Tudjátok, a szövetségeseinktől, akik nem mellesleg el is tartanak minket...
files32
2014. augusztus 13. 12:32
Mi balról támadjuk majd Ukrajnát?
rakosi
2014. augusztus 13. 12:32
A magyar fél ajánlata. Stadionavatásra Gripeneket kölcsönadunk!
3M..
2014. augusztus 13. 12:31
Miért nem Afganisztánba invitálta? Úgyis ott állomásozik mind a 18 katonánk, megspóroltak volna pár ezer kilométert. Itt csak pár szétlopott, lerobban Szovjet laktanyát lehet mutogatni. Bár Hende képességeit ez is meghaladja, már csak elő kell húzgálni valamelyik zsinagógából. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!