Tényleg az LMP-s Mile Lajos lesz a kolozsvári főkonzul

2014. július 30. 11:03

Navvracsics Tibor külügyminiszternek egy szocialista képviselő írásbeli kérdésére adott válaszból kiderül, hogy valóban az előző ciklusban LMP-s országgyűlési képviselőként tevékenykedő Mile Lajos lesz Magyarország leendő kolozsvári főkonzulja.

2014. július 30. 11:03

A külgazdasági és külügyminiszter egyik írásbeli válasza alapján valóban Mile Lajos, az LMP korábbi frakcióvezető-helyettese lehet Magyarország kolozsvári főkonzulja szeptembertől, ahogy azt július közepén a Krónika című erdélyi lap megírta.

Navracsics Tiborhoz a szocialista Kiss László fordult – az ezzel kapcsolatos hírekre hivatkozva – azt kérdezve: mi indokolja az LMP korábbi országgyűlési képviselőjének kinevezését a kétoldalú kapcsolatok, valamint a magyar-magyar kapcsolatok szempontjából is rendkívül fontos állomáshelyre, Mile Lajos mennyire tanult meg románul, illetve milyen elképzelésekkel győzte meg a minisztérium vezetését, hogy alkalmas a főkonzuli feladatok ellátására.

A tárcavezető az Országgyűlés honlapján elérhető, július 29-i keltezésű válaszában azt írta, Mile Lajos a 2010-2014-ig tartó parlamenti ciklusban tagja volt a Nemzeti Összetartozás Bizottságának, és az Európai Ügyek Bizottságának alelnökeként is foglalkozott szomszédságpolitikai kérdésekkel, a nemzeti érdekérvényesítés lehetőségeivel. Folyamatosan részt vett a MÁÉRT értekezletein, dolgozott a KMKF plenáris ülésein és munkacsoportjaiban, tagja volt az Alapítvány a Magyar Nemzeti Közösségek Európai Érdekképviseletéért kuratóriumának is. 

Parlamenti munkájának meghatározó részét a nemzetpolitikával és a határon túli magyarság helyzetével kapcsolatos teendők tették ki – írta Navracsics Tibor. Hozzátette, hogy a leendő főkonzul állományba helyezése, kinevezésének folyamata a minisztériumban bevett eljárásrendet követve zajlik: „Mile Lajos is részt vesz az előírt képzéseken és vonatkozó vizsgákon, ezen kívül intenzíven tanulja a román nyelvet”.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. július 30. 14:48
"Tényleg az LMP-s Mile Lajos lesz a kolozsvári főkonzul" Már azt hittem, hogy Kovács László. Olyan szépen kampányoltak 2004-ben, megérdemlik.
Ángyán Páván
2014. július 30. 13:50
Szélsőbalos antiglobalista gyújtogatók. Szellemi aptyuk a tipikus aszfaltbetyár felforgató Kón. http://tatarjozsef.bloglap.hu/cikkek/aki-lerombolta-a-mcdonalds-ot-jose-bove-a-kortars-ellenallo-55228/
Ángyán Páván
2014. július 30. 13:45
Mi az, hogy zöldpárt és mi az hogy ökopárt? Amig ezt nem mondja meg valaki világosan, addig a lomposok nem léteznek.
kurbitalis
2014. július 30. 11:58
A diplomáciai testületekben 70 éve, folyamatosan diplomata klánok töltik be a nagyköveti, főkonzuli, konzuli státuszokat. A Fidesz-KDNP kormánynak folyamatosan le kellene cserélnie a liberálbolsevik diplomata állományt, és olyan embereket beállítani a helyükre, akik mindenütt Magyarország nemzeti érdekeit képviselik és a legmagasabb szinten mutatják be a kultúráját, minden szinten! Volt ideje a Fidesznek kinevelni a saját diplomata állományt. Erre ad hoc kinevezik szegény Szentmihályi Szabó Pétert, kiteszik a meghurcoltatásnak, majd az egyik legkényesebb helyre, Erdély szívébe egy ultraliberális utódpárt katonáját nevezi ki Navracsics! Pröhle idehozza Németh Miklóst, hogy "belelebegtessen" egyet a közhangulatba: az ügynökdossziék hiánytalanul Oroszországban vannak. Ez is hatalmas hazugság! Mire játszik a Fidesz-KDNP?! Megunták a kormányzást?! Vissza akarják engedni az ország és nemzetrontó bőrkabátos terrorgépezetet, hogy ismét leraboljanak, földúljanak mindent?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!