Önkormányzati választás: négy pártot már nyilvántartásba is vett az NVB

2014. július 29. 14:47

Az Együtt, a Munkáspárt, a DK és az Aquila Párt jelezte leghamarabb, hogy indulni kíván az önkormányzati választáson, őket már nyilvántartásba is vette a Nemzeti Választási Bizottság.

2014. július 29. 14:47

Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az október 12-ei önkormányzati választásra a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén. Az NVB nyilvántartásba vette az Együtt - A korszakváltók pártját, a Magyar Munkáspártot, a Demokratikus Koalíciót és az Aquila Pártot. 

Az október 12-i önkormányzati választáson jelöltet és listát jelölőszervezetek (pártok, társadalmi szervezetek) állíthatnak, illetve a voksoláson a listás választások kivételével független jelöltek vehetnek részt. 

Mivel jelöltet (a független jelölt kivételével) csak nyilvántartásba vett jelölőszervezet állíthat, a választáson induló jelölőszervezeteknek a választás kitűzését követően nyilvántartásba kell vetetniük magukat. A közös jelöltet, listát állító jelölőszervezeteknek külön-külön kell nyilvántartásba vetetniük magukat. 

A jelölőszervezeteket a NVB és a területi választási bizottságok veszik nyilvántartásba országos hatáskörrel és országos hatállyal. A nyilvántartásba vett jelölőszervezetek listáját a Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán, a valasztas.hu-n közzéteszi. 

A bejelentéshez ki kell tölteni egy formanyomtatványt (az adatváltozást is ezen a nyomtatványon lehet bejelenteni), a választási iroda pedig beszerzi a társadalmi szervezetek bírósági nyilvántartásából a választás kitűzését követően kiállított kivonatot.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julismama2
2014. július 29. 15:53
Aquila Párt??????????? Az mi az?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!