Nemzetbiztonsági bizottságot követel az LMP Paks II ügyében

2014. július 29. 16:42

Az LMP-s Szél Bernadett az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának összehívását kezdeményezte, miután sajtóhírek szerint a jövőben repülővel szállíthatják a paksi erőmű fűtőelemeit.

2014. július 29. 16:42

Ezt az ellenzéki párt társelnöke kedden sajtótájékoztatón közölte. Az ukrán helyzet instabilitására hivatkozva úgy fogalmazott: ebben a térségben senkinek nem érdeke, hogy fűtőelemek „szálljanak a fejünk fölött”. A Népszabadság kedden pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a magyar kormány a paksi atomerőmű jelenlegi folyamatos üzemanyag-ellátása érdekében egy olyan alternatív szállítási konstrukció kialakításán dolgozik, amelynek keretében a nukleáris fűtőanyagot légi úton szállítanák Magyarországra.

Szél Bernadett egy másik témára áttérve elmondta, az LMP szolidaritást vállal azokkal, akik a jövő héten tiltakozásra készülnek a dunaújvárosi Hankook gumigyártó ellen. A demonstrációt azért szervezik, mert a hírek szerint a cég állítólag azután mondott fel egy szakszervezeti vezetőnek, hogy kiderült róla: a szabadidejében, saját pénzén jogot tanult – folytatta.

Az LMP képviselője azt mondta, hogy 2005-ben a Fidesz még tiltakozott a beruházás ellen, mert a Hankook mostohán bánik az érdekképviseletekkel, ugyanakkor 2012-ben a Fidesz-KDNP kormány már stratégiai megállapodást írt alá a céggel. Az egyezmény az LMP számára azt bizonyítja, hogy a Fidesz nem az emberek, hanem sokkal inkább a multinacionális vállalatok pártján áll – jelentette ki az ellenzéki politikus, aki szerint munkaalapú helyett munkavállaló-barát társadalomra van szükség.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indiáner
2014. július 30. 14:57
Egyébként a repülő biztonságosabb mint a vasút.
Ouroboros
2014. július 30. 14:53
Majd akad másik konzuli hely, és elfelejtitek. Nerpincsik.
liberálzöld.
2014. július 30. 08:13
Hát követeljen. Úgy sem lesz. oszt jónapot. Paks nem nemzetbiztonsági ügy. Paks egy jó pénzfejési lehetőség.
Ángyán Páván
2014. július 29. 21:05
" a hírek szerint a cég állítólag azután mondott fel egy szakszervezeti vezetőnek," Tehát több faszverő is lopja ott a napot. Most is két milliót kapnak fejenként? Egyébként hány ilyen van a Hankooknál, mert én még munkahelyen szakszervezeti vezetőt nem láttam - ha láttam is, az is a komcsi főnök volt, aki sűrűn bólogatott a bokros megszoritásokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!