Kevesebb állampapírt fog értékesíteni az ÁKK

2014. július 09. 12:56

Az első félében sokkal több forrást sikerült bevonnia az Államadósság-kezelő Központnak, ezért a második félévben visszafogja az állampapír-értékesítést.

2014. július 09. 12:56

Az első félévben a tervezettnél sokkal több forrást sikerült bevonni, ezért a második félévben vissza kell fogni az állampapír-értékesítést – mondta Borbély László András, az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) általános vezérigazgató-helyettese egy szerdán megjelent interjúban.

Az első félévben jelentős terven felüli értékesítés valósult meg, ezért „az első félévi mennyiségekhez képest vissza kell fognunk az értékesítést, mert különben elszáll az államadósság” – mondta Borbély László András a Portfolio.hu honlapnak. A kötvénynél ez még nem látszik, de kincstárjegyekből már csak 40 milliárd forint értékben hirdetnek meg a heti aukciókon – tette hozzá.

A tisztségviselő emlékeztetett: az ÁKK-nak az éves terv szerinti nettó finanszírozási igényhez kell igazodnia.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. július 09. 15:52
Ilyen szépen még soha sem adagolták be, hogy újabb nemmegszorítások és nemadók jönnek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!