Pintér: Az elektronikus közigazgatás bevezetése az egyik fő feladat

2014. június 13. 15:51

A köztisztviselők és a hivatásos állományúak életpályamodelljének kidolgozása, valamint az elektronikus közigazgatás megtervezése, megszervezése lesz a Belügyminisztérium fő feladata ebben a kormányzati ciklusban – mondta Pintér Sándor belügyminiszter.

2014. június 13. 15:51

Sajtótájékoztatón mutatta be államtitkárait Pintér Sándor belügyminiszter. A miniszter a tárcája hatásköri változásait firtató kérdésre válaszolva elmondta: az új feladatok mellett van olyan is – az építésügy –, amely elkerült a minisztériumtól.

Pintér Sándor közölte, hogy a tárcánál kialakult az új vezetési rend, amely nem sokban tér el a régitől, két poszton történt változás. Továbbra is Kontrát Károly a parlamenti államtitkár és ő lesz a miniszterhelyettes. Felkai László közigazgatási államtitkár ugyancsak marad a posztján. Pogácsás Tibor az önkormányzati területért, Tasnádi László a rendészeti területért felel majd új államtitkárként. Kontrát Károlyról a belügyminiszter azt mondta, hogy eddig is ő „tartotta a frontot a parlamentben”, a tárca álláspontját ő ismertette a legtöbb alkalommal az Országgyűlésben, és ez ezentúl is így lesz.

Pogácsás Tibort Pintér Sándor úgy jellemezte, hogy „új szín a belügyben”. Az önkormányzati államtitkár a „frontvonalról érkezve” tud új ismereteket hozni, és élettapasztalata alapján javaslatokat vár tőle – mondta.

Felértékelődött napjainkban a rendészeti tevékenység – mondta a miniszter, és előrevetítette, hogy áttekintő feladatok lesznek ezen a területen, amelyek a titkosszolgálatok által szerzett információktól a felhasználásukkal meghozott döntésekig terjed. Tasnádi László – aki az előző ciklusban kabinetfőnök volt – korábbi tevékenysége, életpályája alapján jól ismeri a titkosszolgálatok teljes területét, és ennek felhasználásával megfelelő képviselője lesz ennek a területnek – jelentette ki a miniszter.

Felkai Lászlóval kapcsolatban a miniszter azt emelte ki: hogy a közigazgatási államtitkár szintén a folytonosságot jelenti a minisztériumban, a szellemi kvalitásait és a munkabírását pedig legendásnak nevezte.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vakhangya3
2014. június 14. 09:04
Na és ki lesz hozzá a szolgáltató?
nyugalmazott tanár
2014. június 14. 08:38
"Pintér: Az elektronikus közigazgatás bevezetése az egyik fő feladat" És mi lesz akkor a Simon és a hasonlók útleveleivel? Hogy tudnak majd álnéven útleveleket meg bankszámlát igényelni a maffiabaloldal prominensei? Ezzel is csak a saját hatalmát akarja bebetonozni a FIDESZ? :))))))))))))
tabakur
2014. június 13. 22:08
Pintér= sötét oldal. Ráadásul belügyminiszter. Milyen ország ez??????
magnamater
2014. június 13. 21:04
Találtam volna neki fontosabb feladatot is, de kijelentették, az a probléma nincs is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!