Nem összeférhetetlen a ruszin nemzetiségi szószóló posztja

2014. június 10. 14:55

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága nem rendelte el az összeférhetetlenségi eljárás megindítását a testület keddi ülésén Giricz Vera ruszin nemzetiségi szószóló ügyében, mivel a vonatkozó bejelentést alaptalannak találták.

2014. június 10. 14:55

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága nem rendelte el az összeférhetetlenségi eljárás megindítását a testület keddi ülésén Giricz Vera ruszin nemzetiségi szószóló ügyében, a vonatkozó bejelentést alaptalannak találták – közölte Vejkey Imre az MTI kérdésére.    

A bizottság kereszténydemokrata elnöke elmondta: Ujaczki Tibor, a RUKISÖSZ, a Ruszin Kisebbségi Összefogás Közhasznú Egyesület elnöke tett összeférhetetlenségi bejelentést Giricz Vera nemzetiségi szószólóval szemben még az előző ciklus alatt.
 
A bejelentés szerint Giricz Verának az Országos Ruszin Önkormányzatnál, az Aszódi Ruszin Önkormányzatnál és a Ruszinokért Alapítványnál betöltött elnöki tisztsége összeférhetetlen nemzetiségi szószólói tisztségével az országgyűlési törvény alapján. Ez azt tartalmazza, hogy a szószóló nem lehet nemzetiségi önkormányzat elnöke vagy tagja.
 
Vejkey Imre ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a törvény a 2014. évi általános önkormányzati választások napjáig lehetővé teszi, hogy a nemzetiségi szószóló nemzetiségi önkormányzati tisztséget töltsön be.
 
Vejkey Imre közlése szerint a bizottság az ülésen 3 igen 2 nem szavazattal azt állapította meg, hogy nem áll fenn összeférhetetlenség.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2014. június 10. 16:08
Nha már a Ruszinokat is kikezdik a gyökerek? Történelmi hibák sorozata volt mikor elutasították a Kárpátaljai Ruszinság közeledését Magyarországhoz!Antal is egy mocskos hazaáruló volt, egy jellemtelen gyáva, önakarat nélküli ember! Hiába is akarják isteníteni, rengeteg történelmi lehetőséget elvesztegetett jellemtelen gyávaságával!
3M..
2014. június 10. 15:27
A Ruszinok magyar hazába születtek, óvtuk őket, óvtak minket. A nagyságos fejedelmünk Rákóczi Ferenc, legvitézebb katonáinak nevezte őket. Itt közmegbecsülésnek örvendenek. Büszkék vagyunk rájuk. Reméljük hamarosan újra egy hazában élhetünk. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!