Kiváló viták szép emléke

2014. június 28. 09:20

Ám a sikerpropaganda kedvéért Orbán a V4 budapesti találkozóján visszamenőleg átírta még a Barroso-val, vagyis az uniós bizottsággal szemben folytatott „szabadságharca” történetét is.

2014. június 28. 09:20
Mészáros Tamás

Ám a sikerpropaganda kedvéért Orbán a V4 budapesti találkozóján visszamenőleg átírta még a Barroso-val, vagyis az uniós bizottsággal szemben folytatott »szabadságharca« történetét is, amikor minden további nélkül kijelentette, hogy »kiváló vitákat őrizhetünk meg az emlékezetünkben«. A szóhasználat igencsak eufemisztikus. Miféle vitának volt tekinthető, amikor Orbán 2012-ben azzal sajnálta le az unió irányítóit, hogy nemhogy egy európai gazdaságot, de még egy vidéki kócerájt sem tudnak eligazgatni? Amire az unió történetében példátlan módon Barroso így reagált: »Orbán nem érti, mi az a demokrácia«.

De az Orbán által kezdeményezett későbbi »viták« sem voltak magasröptűbbek. Sem maga a kormányfő, sem a nevében eljáró emberei nem tudták soha érdemi érvekkel megvédeni Brüsszelben vagy Strasbourgban a rezsim gazdasági és alkotmányozási ámokfutását.

A búcsú alkalmából Barroso azonban minderről úriemberként hallgatott.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. június 30. 06:32
Ma már a kleptománia műtéttel gyógyítható, levágják a két kezét tőből, többet nem lop, meg nem is ír hülyeségeket.
qccqccqcc
2014. június 29. 15:10
Mi lesz veled, apáuskám, hogy a nézettség hiánya miatt megszűnik a Retyóklub?
dick52
2014. június 29. 10:50
Te vagy az egyik, marha, akik miatt utálják a közel-keletieket. Ennyi marhaságot kevesen tudnak írni.
jatahama
2014. június 28. 20:29
mészáros meg aztán tudja mi a demokrácia.Mert ő mindent tud,meg mindenhol ott is van.(Brüsszelben saját fülével hallotta mit mondott Barosso Orbánnak)Legfőképpen a kényelmes fotelban jó gázsiért az atv szinpadán.A demokrácia definícióját is fejböl elfújja.Csak nem érti szegény.4 év mulva ha a baloldal nem kerül be a parlamentbe,azt sem fogja érteni.Pedig nagyon egyszerű.Az ilyen pocskondálók miatt lett kiútálva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!