Hazahozzák a Seuso-kincs másik felét is

2014. június 16. 12:07

A Seuso-kincs még hiányzó hét darabját is hazahozzák a nyár végéig, de egy ezüst tárgy továbbra is hiányzik – értesült a Napi.hu. Hogy kitől és mennyiért vette meg a kincsek másik részét az állam, azt egyelőre nem lehet tudni.

2014. június 16. 12:07

A Napi.hu úgy tudja, hogy a napokban előzetes megállapodás született a Seuso-kincs még hiányzó hét darabjának megvásárlásáról. A kincsek további darabjai nyár végéig érkezhetnek Magyarországra. Az első hét darab Seuso-kincset a választások előtt hozták haza, 15 millió eurót fizettek értük. A leletegyüttes 15 darabból áll, vagyis egy ezüst tárgy így is hiányozni fog.

Hogy kitől és mennyiért veszik meg a kincseket, azt nem lehet tudni. A Napi.hu által megkérdezett szakértők szerint az első hét darabért fizetett összegnél valamivel olcsóbban. Egyes művészettörténészek szerint a Seuso-kincsnek egyáltalán nincs piaci értéke, mivel lopott árunak minősül, így forgalomképtelen.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2014. június 16. 19:49
Ahhoz szoktunk 50-60 éve, hogy az országunk folyamatosan veszít és veszít... Most meg, 4 éve folyamatosan gyarapodik, visszavásárol, MOL-ba vásárolja be magát - visszaszerzi az előző veszteségeinket... Hát miféle emberek kormányoznak itt? Ráadásul lopnak, lopnak és újfent lopnak, - Felcsút, Közgép, Simicska, ilyen és olyan mutyik tömkelege stb., stb. Akkor honnan a fészkes fenéből van mégis pénz mindezekre?
Akitlosz
2014. június 16. 19:31
Ha valaki Magyarnál lenne a kincs Magyarországon, akkor az állam egyszerűen elrabolná tőle.
berzsian56
2014. június 16. 12:50
A tisztelt szoci kormány évekkel ezelőtt, ennek az összegnek a feléért is megvásárolhatta volta ezt a páratlan műkincset, aminek útja az állatorvosi ló esete. Amit ebben az ügyben el lehetett rontani, azt mind megtettük. Évekig tartó felesleges perek New Yorkban,semmire nem használható tanuk utaztatása,Kersztes ügyvédi iroda, ami nem sok jót hozott, a bizonyiték megsemmisülése/ ez egy földminta , ami igazolta volna a lelőhely geológiai azonosságát/, a per felfüggesztése, majd folytatása, milliókért. A témából fílmet akartak forgatni, amiből nem lett semmi,született egy könyv, aminek nem sok köze van a történethez, mintha mindenki azon lett volna , hogyan lehet eltüntetni a bizonyítékokat. Ma már veszett fejsze nyele az egész, mindenesetre tanulságos lenne feltárni , ki kit is képviselt ebben a perben, amire az állan több tízmilliót költött hasztalan. Ki képviselte itt az államot, és kik dolgoztak azon, hogy ez soha ne legyen eredményes?
3M..
2014. június 16. 12:43
A vételár nem számít! Lényeg hogy visszakerül a jogos tulajdonosához, Magyarországhoz. Mindent vissza kell vennünk, ami minket illet. Területeinket, dicső múltunkat, jelenünket. Magyarország többé nem kérdez, cselekszik! Így van ez jól. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!