Állítólag visszaszorult a fiatalkorúak dohányzása

2014. június 30. 19:09

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. szerint sikerült visszaszorítani a fiatalkorúak dohányzását Magyarországon a dohánytermék-kiskereskedelem egy éve működő koncessziós rendszerével.

2014. június 30. 19:09

A zrt. az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy egy éve, 2013. július 1-jén indult el az új kiskereskedelmi rendszer. Azóta dohányterméket csak azon nemzeti dohányboltokban lehet kapni, amelyek működtetői ehhez koncessziós jogot nyertek állami pályázaton. Az új rendszerben ma már a lakosság 98 százalékának folyamatos az ellátása dohánytermékkel, tették hozzá közleményükben.

A cég rámutat: az új értékesítési módszer elsődleges célja a fiatalkorúak védelme volt. Míg korábban a fiatalkorúak 58 százaléka juthatott dohánytermékhez, a fogyasztóvédelmi hatóság adatai szerint mára ez az arány 12 százalékra csökkent, a szigorú és folyamatos ellenőrzéseknek is köszönhetően. Az a változás, hogy a dohányboltok naponta online adatokat küldenek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, része a feketekereskedelem elleni küzdelemnek, jelezte közleményében az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. július 01. 08:27
Köszönjük szépen ezt a fizetett politikai hirdetést. Illet volna oda tenni a cím után az (X)-et.
Port Kennedy(Ausztralia)
2014. július 01. 08:09
Lehet itt a számokkal bárhogy is bűvészkedni (elhinni/kételkedni benne), azt a tényt nem lehet elvitatni hogy a dohánytermékekhez jutás nagyon meg lett nehezítve. Helyesen. Biztos hogy kevesebb fiatal szokik egyáltalán rá a cigire, és marad egészséges. Na ez az igazi haszon, a megőrzött egészség.
Apáczai
2014. július 01. 07:04
58%-ról 12%-ra csökkent az arányuk! Ez olyan forradalmi változás, aminek a hírével kellene tele legyenek a lapok, dícsőitve az új trafiktörvény sikerét. Ha a balliberálisokon múlna, akkor 450%-kal több fiatal mérgezné magát. Ezért acsarkodnak a szabályozás ellen?
Apáczai
2014. július 01. 07:01
"Állítólag visszaszorult a fiatalkorúak dohányzása" Parázzsal befelé veszik szájba és nem szívják, hanem fújják? Akkor az már nem is szivarka, hanem fuvarka. :)))) Nem visszafordult, hanem visszájára... Nem a dohányzás, hanem annak a trendje. És nem állítólag, hanem számszerűen. Különben stimmel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!