SMS: Kevesebb védőoltást Magyarországra!

2014. május 19. 10:19

A Seres Mária pártja csökkentené a kötelező védőoltások számát Magyarországon. Érvelésük szerint Európa más országaiban kevesebb ilyen oltás van, vagy egyáltalán nincsenek is kötelező oltások, mégis minden rendben van. Az adatok azonban mát mondanak.

2014. május 19. 10:19

Seres Mária pártja, a halálbüntetés bevezetésével kampányoló SMS csökkentené a kötelező védőoltások számát Magyarországon. „Egyedülálló és példátlan” a párt szerint, hogy Magyarországon 11 kötelező védőoltás van míg például Franciaországban és Olaszországban négy, Belgiumban egy, más országokban pedig egy sem. Összesen egyébként tizennégy országban van legalább egy kötelező védőoltás Európában, Szlovéniában és Horvátországban például hasonlóan szigorú a rendszer, mint Magyarországon.

Az SMS szerint ebben a témában is érdemes lenne az európai országok normatíváihoz közelíteni, és nagyobb döntési szabadságot adni a szülőknek. „Az Egészségügyi Tárca tegye lehetővé, hogy az oltások kapcsán is kötelező legyen felvilágosítást adni a kockázatokról és mellékhatásokról” – írják. A párt szerint a védőoltást megtagadó szülők meghurcolása, büntetése jogellenes és alaptalan.

A Council of Foreign Relations térképén egyébként különböző betegségekre és évekre szűrve meg lehet nézni, hogy hányan betegedtek meg a védőoltásokkal megelőzhető kórokban világszerte. Az összesített adatokat nézve Magyarországon egy ilyen megbetegedés sem volt, csak úgy mint Horvátországban. Mutatjuk:

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ultima Ratio
2014. május 19. 17:15
Az ilyen progresszív és előre mutató felvetéseket rögtön életfogytig tartó közügyektől való eltiltással jutalmaznám. Meg egy büdös nagy pofonnal.
DFK
2014. május 19. 12:25
Csak azért nem nevezem f@sznak őket, mert az sértő a f@szokra nézve.
S0ma
2014. május 19. 11:53
Hehe! Aki nem hal meg a védőoltástól, arra rászabadítják a labor-bacikat. Előtte -egyeseknek- azért beadják a laborbaci elleni védőoltást.
HToma
2014. május 19. 11:37
Végre egy kérdés amiben mindenki egyetért.:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!