Index: Az MSZP kirúgatta az Egyenlítő főszerkesztőjét

2014. május 28. 13:52

Németh Gábor alapító-főszerkesztő távozik az Egyenlítőtől, de nem önszántából – tudta meg az Index. Németh azt állítja, az MSZP egy befolyásos politikusa tiltatta ki, aki azt is elintézte, hogy megvonják tőle a szerkesztői hozzáférést. A szocialisták viszont azt mondják, Németh zsarolta meg a pártot információk kiadásával, ezért szakítottak vele.

2014. május 28. 13:52

Távozik az Egyenlítő blog éléről Németh Gábor alapító-főszerkesztő – tudta meg az Index. A portálnak Németh azt mondta: „Az MSZP legtetején valakik úgy gondolták, hogy egy-két szerzőtársamat megkörnyékezve letiltják a hozzáférésemet, és erőszakkal átveszik az irányítást a számukra értékes kommunikációs felület felett.” Részleteket nem árult el a belső harcokról, de azt ígérte: szombaton az MSZP országos választmányi ülése előtt sajtótájékoztatón teregeti majd ki az ügy hátterét és a blog működését befolyásoló, „az abszurditás határait súroló MSZP-s kéréseket”.

Az Egyenlítőt vezető Németh már a választások előtt konfliktusba került az MSZP-s kampányirányítókkal. Azt mondta: még a fideszes politikusokról szóló negatív tartalmú híreknek is MSZP-s szűrőn kellett átmenniük közlés előtt, és az MSZP-ből arra is kérték az Egyenlítő szerzőit, hogy ne támadjanak egyes fideszes politikusokat; például Tarlóst vagy Rogánt. 

Az Indexnek viszont az MSZP-ből azt mondták az ügy kapcsán: nem igaz, hogy politikusok befolyásolni akarták volna a blog tartalmát, hanem Némethnek voltak pénzügyi vitái a párt politikusaival. Szerintük Németh információk közlésével zsarolta meg őket, és ezért került sor a végleges szakításra.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locassen
2015. december 27. 14:04
Én meg csak hüledezek, hogy a független blogoszféra egyik kiemelkedő, szuverén entitását egész eddig a Jókai utcai bűnbarlangból kézivezérelték. Hát ilyet! Kimlénseppele segíts, mer ejrópa már nem tud!
johnnyrotten
2015. december 27. 14:03
Kávét? Kér valaki...?
Berecskereki
2014. június 04. 10:06
Ejrópa segiccs!
Öreg
2014. június 04. 10:06
Ezt meghallják az amerikai és Uniós ballibsik, sajtódiktatúrát látnak, diktatúra! Ezért is Orbán a felelős!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!