Sör, virsli és Horn szelleme

2014. május 02. 17:00

Szanyi kapitány vitathatatlanul ellopta a szocialisták majálisán a show-t!

2014. május 02. 17:00
Boris Vian

„Május elsején, reggel, sokat gondolkodtunk, tanakodtunk azon, itt a Téblog felhőkarcolójában, hogy kíváncsiságunknak engedve kiruccanjunk-e az egykor még összefogós, ma már feltűnően külön búsuló ünneplő ellenzéki pártok majálisára; vagy a rakpartra menjünk autókat és horgászokat bámulni. Bár felmerült az is, hogy szimplán vágjunk be vagy tíz sört, valahol a szabadban; azaz értelmes tevékenységgel töltsük el a munka ünnepét, végül mégis a természetes kíváncsiságunk győzött. Jobbra az állatkert, balra a szocialisták… 

Megérkezve a Nagyrétre, elsőre szembetűnő volt, hogy ilyen kevés ember talán még sosem volt a szocik majálisán; de hát fogjuk rá arra, hogy a rakparton egy többszörös világbajnok rally pilóta (Sébastien Loeb) és büszkeségünk, Talmácsi Gábor száguldozott…  Aki mégis eljött, kifejezve ezzel hűségét, viszont nem sokat kapott. A sör drága és meleg volt, virslit csak egy helyen árultak, a perec száraz, a zene szar, Gurmai Zita pedig ronda. A szónoklatok viszont igen üdítően hatottak. Legalábbis öt sör után. A prímet kétségkívül Szanyi Tibor vitte - aki valószínűleg fogyasztásban előrébb járhatott nálam - mikor az égre tekintve felkiáltott: »Nem vagyunk egyedül Gyula!« Persze nem kell hozzá nagy intellektus, hogy Szanyi kapitány, a már elhunyt Horn Gyulára gondolt. Illetve arra a klasszikus idézetre, amikor az ex-miniszterelnök úgy nyolc éve, az SZDSZ-t cseszegetve, egy lakossági fórumon arra célzott Szanyi kapitánynak, hogy a szocialisták egyedül maradtak. Habár Horn Gyula sem volt teljesen józan, hiába hápogott akkor még Tibor, ma már tudjuk, hogy Gyula bácsinak nagyon is igaza volt.

Mindenesetre igencsak elrontott ritmusérzékre vall, hogy az összefogás szétesése után, miközben minden baloldali párt külön ünnepel, a részeg Szanyi azt mondja, hogy nincsenek egyedül. Mindamellett a beszéd további része is igencsak követhetetlen maradt. Annyit megtudtuk ugyan, hogy a szegények felé szeretne fordulni a szocialista párt, illetve hogy európai szintű minimálbéreket akarnak, de ennél több üzenet nem jött át, hiányzott megint az iksz. Ránézésre inkább hasonlított az egész Szanyi-jelenség, egy, a falunapon kissé ittas tanácselnök lelkesítő szereplésére, amelynek tartalmát már a második mondattól kezdve senki sem tudja követni, de mindenki várja az igyatok!-felszólítást.”

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2014. május 03. 15:15
Horn et. valóban elhullott, de szelleme itt kísért, viszont nem csak a maszopban! Itt van a narancskomcsikban is... Sőt, maga Orbán elvtárs járt közben, hogy a komcsi közkórházban, közpénzen dögöljön meg éveken keresztül... Hogy még elhullása közepette is kárt okozzon! Persze ez már nem az ő hibája volt, hiszen delírium tremesei közben már szűkebbb élősködő famíliáját sem ismerte már fel. Ez a narancsbolsi führer hibája volt, akin keresztül a zs.- bolsik még mindig a hatalomban vannak!
GV0917
2014. május 03. 08:17
Az EMBER maga a PÁRT! Ez vörös pólós ,sörpocakos, pacuha, dülledt szemű Gollam, a deliráltak bárgyú vigyorgásával és kretén szövegével messze alulmúlja a részeges, Orbán fejével focizó , trágár és tolvaj Dopeman-t. Az agyilag károsultak és az Együtt-PM , meg a volt Milla kender -zsibbadt tagjainak színvonalát! Örök hálával tartozik pártjának , hogy kiemelték a csótányok közül. Ma már ott tartunk, hogy ez az ember az MSZP listavezetőjeként működik együtt a túlzottan nem iskolázott szocialista pártcsalád egyik vezetőjével. Nincs lejjebb!A mérőón elsüllyedt a sz@rban....
marós
2014. május 03. 07:18
Az összefosástól a mai napig nem tudták tisztába tenni magukat a szocik, a kapitány, meg a házmester erre valószinüleg képtelen.
states
2014. május 03. 07:04
A baloldal állapotáról mindent elmondanak azok az elrettentő felvételek hangban és képben, amiket láthattunk a rendezvényeikről. Kór és kordokumentumok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!