Az Együtt-PM próbálja lebuktatni a kamupártokat

2014. május 23. 16:39

A jogszabályok alapján az ÁSZ-nak csak azon pártok kampányköltéseit kell hivatalból ellenőriznie, amelyeknek a jelöltjei parlamenti mandátumot szereztek. A parlamentbe be nem jutott pártokat csak egy másik párt kérése alapján ellenőrzik. Az Együtt-PM most kezdeményezte a kis pártok kampányköltéseinek felülvizsgálatát.

2014. május 23. 16:39

Szigetvári Viktor a Twitteren tette közzé az ÁSZ elnökének címzett levelét, amelyben az országgyűlési választás előtt jórészt újonnan felbukkant kis pártok kampányköltéseinek ellenőrzését kéri. A levelet az Index tette közzé.

A politikus kérelme nyomán például az „igazi” Összefogás Párt, valamint Seres Mária, Schmuck Andor, vagy Szili Katalin pártjai is ellenőrzésre számíthatnak. Rajtuk kívül az aláírásgyűjtés során ajánlóívek másolásával gyanúsított Új Dimenzió Párt és az Új Magyarország Párt is szerepel a kérelemben.

Az ÁSZ-nak csak azon pártok kampányköltéseit kell hivatalból ellenőriznie, amelyeknek a jelöltjei parlamenti mandátumot szereztek. A parlamentbe be nem jutott pártokat csak egy másik párt kérése alapján ellenőrzik.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. május 24. 10:20
"Az Együtt-PM most kezdeményezte a kis pártok kampányköltéseinek felülvizsgálatát. " --- Nem ártana behúzni a lólábat! Messzire lóg és büdös.
Apáczai
2014. május 24. 08:07
Fogják meg! - kiabálja a tolvaj-.
Nannyó
2014. május 23. 19:04
Szemlélet kérdése... Én meg azt mondom, hogy ez támadás a magyarországi plurális demokrácia ellen. Azért, mert ezek a nyomorultak nekimennek az új kis pártoknak, nekik még nem lesz több szavazójuk, könyörgöm...
Zod
2014. május 23. 18:58
Nekem a PM gyanús,de az Együtt14 még ahhoz is hülye volt,hogy időben levédje az "Együtt 2014"nevet,és ilyen szerény szellemi képességekkel meg legfeljebb libát lehet lopni,nem kampánypénzt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!